MENIU

Chinezii vor să construiască podul peste Dunăre de la Brăila şi un aeroport cargo

Foto: grayco.ro

Mai multe companii chineze s-au arătat interesate să investească în câteva proiecte de amploare din România, printre care construcţia podului peste Dunăre de la Brăila şi primul aeroport cargo din ţară, a declarat preşedintele Uniunii Generale a Industriaşilor din România (UGIR) 1903, Cezar Corâci.

Potrivit acestuia, la întâlnirile de săptămâna trecută, prilejuite de vizita unei delegaţii economice române în China, firmele din acestă ţară şi-au manifestat interesul pentru reluarea proiectului podului suspendat peste Dunăre de la Brăila. "Este vorba de cea mai mare companie de construcţii de poduri şi drumuri din China, care este interesată de proiectul de la Brăila. Proiectul de execuţie al acestui pod este gata, deci lucrările ar putea demara imediat ce s-ar concretiza un contract", a precizat reprezentantul Uniunii Generale a Industriaşilor din România.

De asemenea, companiile chineze, care au purtat discuţii cu delegaţia oficială, s-au arătat interesate şi de construcţia unui aeroport cargo, primul de acest fel din România. "Deocamdată nu s-a concretizat niciun contract, dar în luna mai, cand va avea loc forumul româno - chinez la Bucureşti, sperăm ca partenerii chinezi să vină cu propuneri în ce priveşte aceste proiecte", a spus Corâci.

Şeful UGIR 1903 a spus că interesul oamenilor de afaceri chinezi nu s-a limitat doar la cele două proiecte. "În cadrul întâlnirilor cu firmele chineze au fost discuţii referitoare şi la construcţia unui al doilea port, tot în zona Brăilei", a subliniat preşedintele organizaţiei patronale.

Totodată, a spus acesta, chinezii sunt interesaţi şi de construcţia zonei metropolitane Brăila - Galaţi, care presupune un cartier rezidenţial şi centre culturale, dar şi de proiecte ce vizează construcţia centurii la profil de autostradă a Bucureştiului.
Mai multe articole despre:
Dunăre aeroport constructori construcţie