MENIU

Cheltuielile pentru masa de Crăciun variază între 150 şi 500 lei

Preţurile la carnea de porc au crescut la 16-17 lei

Cozonacii, prăjiturile, sarmalele sau cârnaţii nu pot lipsi de pe masa de Craciun. Chiar dacă preţurile cresc la sfârşit de an, iar veniturile au fost afectate de criză, românii tot nu renunţă la o masă îmbelşugată cel puţin de sărbători.

Românii au început să îşi umple din timp cămările şi frigiderele pentru Crăciun de teama preţurilor mărite în ajun de sărbători. Preţul de la care pleacă carnea de porc de la producător este de cinci şi şapte lei, iar în supermarketuri şi pieţe aceasta este de patru sau cinci ori mai scumpă.

Cu toate acestea, românii nu renunţă la tradiţionalele sărmăluţe de Crăciun. \"Săptămâna trecută era 160 de lei, acum este 170 de lei. Indiferent cât ar fi de scumpă, nu renunţam la carnea de porc pentru sărbători\", a spus un cumpărător.

În hypermarketuri, produsele tradiţionale se vând deja ca pâinea caldă. Aici, preţurile la carnea de porc încep de la 14 lei pe kilogram, însă dacă nu aveţi nici timp şi nici răbdare să staţi la coadă, atunci puteţi opta pentru preparatele gata gătite. Sărmalele costă 14 lei kilogramul.

Pentru masă de Crăciun, o familie va cheltui între 150 şi 500 de lei.

Mai multe articole despre:
Sărbători Crăciun preţ sarmale producător