MENIU

Chelaru: Parlamentul nu poate discuta în această săptămână lista Cabinetului Negoiţă din cauza "programului încărcat"

Foto: wordpress.com
I. Chelariu: Nu am primit nici lista, nici progrmul de guvernare

Senatul va discuta în regim de urgenţă iniţiativa legislativă privind legea responsabilităţii financiar-fiscale. Chestorul Senatului, Ioan Chelaru, a declarat, luni, că o nouă şedinţă a Birourilor Permanente reunite, în care să se discute programul şi lista Cabinetului propus de Liviu Negoiţă, se va convoca în funcţie de programul "încărcat" al parlamentarilor din teritoriu.

Social-democratul Ioan Chelaru a susţinut că, dacă scrisoarea premierului desemnat Liviu Negoiţă va fi înregistrată, luni, la Parlament, atunci Biroul Permanent al Senatului, convocat marţi, va ţine cont, în stabilirea programului de dezbatere a listei de miniştri, "de faptul că majoritatea parlamentarilor, în ultima săptămână înainte de primul tur, vor fi prezenţi în colegii, nu în Parlament".

"Astăzi nu se mai poate organiza o şedinţă a Birourilor Permanente reunite. Când vor fi convocate Birourile de către preşedinţii celor două Camere, atunci vom face şedinţă", a spus Chelaru.

Întrebat când estimează că s-ar putea acorda votul în privinţa învestiturii Cabinetului Negoiţă, Chelaru a declarat că, personal, crede că subiectul nu se va discuta în această săptămână.

"E prematur de spus pentru că n-am primit programul, lista miniştrilor, ele trebuie discutate în grupurile parlamentare, apoi audiaţi miniştrii în comisii. Bănuiesc că şi premierul desemnat va ţine cont de programul pe care Parlamentul îl are şi, chiar în condiţiile speciale, nu cred că se poate discuta în această săptămână. E părerea mea, nu s-a pus în discuţia Birourilor reunite. Cu tot programul - şi cel legislativ extrem de încărcat, şi cel din teritoriu - nu văd ca, în această săptămână, să se discute", a spus social-democratul.

Liderii PSD au discutat, luni, în Biroul Permanent Naţional al partidului, variantele pentru tergiversarea votului asupra unui Guvern Negoiţă, convenind o amânare cel puţin până după primul tur al prezidenţialelor şi să susţină această idee şi în discuţiile cu PNL şi UDMR.

De altfel, liberali precum Eugen Nicolăescu sau Puiu Haşotti au declarat public că ar mai bine ca Parlamentul să refuze să audieze în comisii şi să dea un vot Cabinetului Liviu Negoiţă. Negoiţă a anunţat că va trimite, luni, la Parlament, programul de guvernare şi lista de miniştri.