MENIU

Cheile Caraşului, unul dintre cele mai frumoase peisaje carstice din România

Fotot: RTV
Cheile Caraşului se întind pe 19 kilometri. Nu se poate merge decât 10, dar este de ajuns ca să le descoperi frumuseţea şi sălbăticia.

Mii de ani, apele râului Caraş s-au luptat cu stânca Muntelui Anina. Şi au învins. Aşa se face că astăzi râul îşi face drum printre stânci şi formează Cheile Caraşului, unele dintre cele mai frumoase peisaje carstice din România.

Cheile Caraşului se întind pe 19 kilometri. Nu se poate merge decât 10, dar este de ajuns ca să le descoperi frumuseţea şi sălbăticia.

La 20 de minute de Caraş se află Poiana Liliecilor, de unde se poate urca la peştera omonimă.  De la distanţă, totul pare uşor. De fapt, la peşteră se ajunge escaladând un perete vertical, ceea ce nu prea e la îndemâna oricui.

Gura peşterii seamănă aproape perfect cu conturul Africii. Peştera are 300 de metri în lungime. Dar după 100 de metri, tavanul coboară destul de mult şi se merge târâş. Undeva mai în spate, pe dreapta, este şi un puţ care coboară 60 de metri.

La câţiva kilometri de peşteră descoperim un alt loc pentru care merită să baţi munţii - Cascada Bigăr. Este poziţionată fix pe locul în care trece paralela 45 a globului pământesc. Iar apa curge de pe o stâncă parcă suspendată în aer, cu un debit de la 45 la 4800 de litri pe secundă.

Mulţi turişti preferă să facă aceste trasee şi cu bicicleta.

Mai multe articole despre:
All Inclusive