MENIU

Cererea DNA privind emiterea unui nou mandat de arestare pentru Necolaiciuc a fost amânată

Foto: RTV

Judecătoria Sectorului 1 a amânat pentru 14 iulie, cererea procurorilor anticorupţie care solicită emiterea unui nou mandat de arestare pe numele lui Mihai Necolaiciuc, după ce avocatul fostului director al CFR a înştiinţat instanţa că nu se poate prezenta la termen.

Avocatul a mai solicitat instanţei să dispună citarea lui Necolaiciuc la locul de detenţie unde este ţinut în arest provizoriu, însă judecătorul a respins cererea.

Procurorii anticorupţie cer Judecătoriei Sectorului 1 emiterea unui nou mandat de arestare pe numele lui Mihai Necolaiciuc, după ce aceeaşi instanţă a mai emis două mandate pentru fostul director al CFR.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie au început, recent, urmărirea penală împotriva fostului şef al CNCFR, Mihai Necolaiciuc, într-un nou dosar în care este acuzat de deturnarea unor fonduri europene, au declarat, pentru NewsIn, surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse, lui Necolaiciuc i s-ar fi mai reţinut şi acuzaţia de abuz în serviciu contra intereselor publice, cu un prejudiciu de peste un milion de euro.

În acest dosar ar fi vorba, potrivit surselor NewsIn, de modul ilegal în care Mihai Necolaiciuc a folosit o sumă de bani luată de România dintr-un credit de la o bancă europeană. "E vorba de chestia deja clasică la Necolaiciuc şi anume achiziţiile făcute la preţuri exorbitante", au explicat surse judiciare. În acelaşi dosar a mai fost pus sub învinuire şi fostul director economic de la CNCFR, Viorica Olăeru, pentru aceleaşi fapte ca Necolaiciuc.

În România există deja două mandare de arestare pe numele lui Mihai Necolaiciuc, emise de Judecătoria Sectorului 1, la solicitarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pe Necolaiciuc în trei dosare pentru achiziţiile defectuoase făcute când se afla la conducerea CNCFR, achiziţii care au dus la prejudicierea societăţii.

Mihai Necolaiciuc se află, în prezent, în custodia Serviciului American pentru Controlul Imigraţiei şi Normelor Vamale, în centrul de detenţie Glades din Moore Haven, Florida, în baza unei cereri de extrădare făcută de România.