MENIU

Cererea de eliberare sub control judiciar a lui Penescu a fost respinsă de Tribunalul Argeş

FOTO: NewsIn

Tribunalul Argeş a respins, vineri, noua cererea de eliberare sub control judiciar depusă de avocaţii finanţatorului FC Argeş, Cornel Penescu, astfel încât acesta rămâne în arest.

Sentinţa nu este definitivă şi poate fi atacată cu recurs în termen de 24 de ore.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost dus, vineri, şi la DNA Piteşti, unde a stat aproximativ două ore. "Mi-a fost prezentat materialul de urmărire penală", a spus Penescu la ieşirea din sediul DNA.

La DNA Piteşti s-au mai aflat, vineri, Cristian Mincă, preşedintele clubului FC Argeş, Gheorghiţă Pieca, administratorul firmei PIC şi al clubului FC Argeş, dar şi fostul şef al OPC Argeş, Cristian Libertatu.

Finanţatorul FC Argeş, Cornel Penescu,  fostul preşedinte al CCA, Gheorghe Constantin, directorul hypermarketului PIC, Liviu Făcăleaţă şi fostului şef al OPC Argeş Cristian Libertatu vor sta în arest cel puţin până în data de 30 iunie, conform unei decizii a Curţii de Apel Piteşti, care a admis, miercuri, 10 iunie, recursul DNA la decizia Tribunalului Argeş de neprelungire a mandatelor de arestare preventivă pentru cei patru inculpaţi. Potrivit judecătoarei Paula Coţovanu, purtător de cuvânt al Curţii de Apel Piteşti, s-a dispus prelungirea măsurii de arestare preventivă în cazul celor patru pe o durată de 20 de zile, atât cât au solicitat procurorii.

Patronul FC Argeş, Cornel Penescu, a fost arestat preventiv în data 14 aprilie, în aceeaşi zi când au fost arestaţi şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor din cadrul FRF, Gheorghe Constantin, pentru două infracţiuni de luare de mită, Liviu Ilie Făcăleaţă, persoană din anturajul finanţatorului FC Argeş, în sarcina căruia s-a reţinut o infracţiune de dare de mită şi o infracţiune de complicitate la dare de mită în formă continuată, şi Cristian Dan Libertatu, fost director al Oficiului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Argeş, acuzat de o infracţiune de luare de mită.