MENIU

Centrul de Neuropsihiatrie din Gura Ocniţei nu mai are bani pentru hrana pacienţilor

Foto: RTV
Cei aproape 400 de pacienţi ai Centrului de Neuropsihiatrie din Gura Ocniţei, mai au mâncare doar pentru două zile

Cei aproape 400 de pacienţi ai Centrului de Neuropsihiatrie din Gura Ocniţei, judeţul Dâmboviţa, mai au mâncare doar pentru două zile. Autorităţile judeţene nu a mai dat bani pentru procurarea hranei, deşi administrează centrul. De fapt, nimeni nu ia vreo măsură să găsească mâncare pentru bolnavi: autorităţile locale aşteaptă doar ca spitalul să fie preluat de Ministerul Sănătăţii.

În magaziile Centrului de Neuropsihiatrie mai sunt doar câteva conserve, iar pentru medicamente conducerea stă la mila furnizorilor.

''Mai pot da mâncare pacienţilor până la data de 22 ianuarie. Va trebui să apelez la furnizorii cu care am lucrat să vedem dacă accceptă să ne dea pe datorie până când Consiliul Judeţean va putea să aloce finanţe pentru această instituţie'', a declarat Mariana Săvulescu director Centrul Recuperare si Reabilitare Neuropsihiatrie Gura Ocniţei.

Conducerea unităţii spune că nu a mai primit bani de la Consiliul Judeţean din luna decembrie a anului trecut.

''Primăria Gura Ocniţei, al cărei obiectiv încă mai este, pentru că n-am semnat protocolul de preluare din partea lor, să suporte cheltuielile materiale. Cheltuiala materială este foarte mare. Ea presupune hrană, presupune facturi şi pe lună în jur de trei miliarde. Ori primăria a spus că nu poate să plateasca mai mult de 800 milioane pe lună'', a precizat Ivan Ivanoff, secretar Consiliul Judeţean Dâmboviţa.

Ministerul Sănătăţii a început deja demersurile pentru preluarea Centrului de Neuropsihiatrie, dar procedurile vor fi finalizate abia la sfârşitul lunii februarie.
Mai multe articole despre:
bani Buzău pacienţi Hrană