MENIU

Cele mai importante zone turistice din Prahova sunt deficitare la capitolul toalete publice

Foto: emaramures.ro

Cele mai importante zone turistice din Prahova, precum Valea Doftanei, Valea Teleajenului şi Valea Prahovei sunt deficitare la capitolul toalete publice, Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism trimiţând o adresă către Ministerul Mediului şi către Ministerul Turismului în acest sens.

Potrivit rezultatelor campaniei ANAT, Valea Doftanei, Valea Teleajenului, Valea Călugarească şi Valea Prahovei sunt deficitare la toalete publice. Azuga, Comarnic şi Cornu nu dispun de nicio astfel de toaletă, iar la Vălenii de Munte, Măneciu-Cheia şi Cornu se intenţionează amenajarea de grupuri sanitare.
Totodată, Breaza dispune de o toaletă publică cu mai multe cabine pentru bărbaţi şi femei, iar Câmpina dispune de un grup sanitar în centrul oraşului foarte bine amenajat şi nou, care cuprinde chiar şi cabine de duş. Potrivit Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism, toaletele ecologice de aici sunt utilizate doar la evenimente.

Singurele care stau bine la capitolul grupuri sanitare sunt staţiunile Sinaia si Buşteni, unde toate obiectivele turistice au toalete publice cu mai multe cabine şi în condiţii foarte bune. Pe Valea Cerbului, însă, una din cele mai preferate zone ale turistilor pentru campare, nu se pot amenaja toalete, acest lucru fiind interzis prin lege.

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism a demarat, pe 19 mai a.c., o campanie la nivel naţional prin care se urmăreşte identificarea locaţiilor din zonele de interes turistic deficitare la capitolul toalete publice.

Potrivit reprezentanţilor ANAT, absenţa toaletelor din zonele de interes turistic a ajuns să constituie o problemă pentru imaginea României în condiţiile în care în acest an se doreşte mai mult ca oricând dezvoltarea turismului intern, prin legi precum cea a tichetelor de vacanţă ce stimulează turismul intern sau prin campanii de promovare externă ce încearcă dezvoltarea turismului receptor.

Mai multe articole despre:
Prahova ANAT toalete publice