MENIU

Cele mai atractive dobânzi la depozitele bancare pe termen scurt

Foto: puppetgov.com

Produsele de economisire pot asigura câştiguri interesante şi în lunile următoare, chiar dacă, cel puţin în cazul depozitelor bancare, dobânzile nu mai sunt atât de atractive.

Depozitele bancare reprezintă varianta cea mai sigură de economisire a banilor. În mod normal, aceste instrumente oferă câştiguri reduse în comparaţie cu alte forme de investire a banilor, însă, în acest an, băncile s-au întrecut în a oferi dobânzi foarte atractive.

Nevoia de lichiditate, resimţită la nivelul băncilor în primele luni ale anului, a dus la apariţia unor oferte foarte atractive de plasare a banilor în depozite la termen; este adevărat, pe perioade scurte. Ofertele promoţionale au dus nivelul dobânzilor la peste 20% pe an la lei şi la 8% pentru euro.

În aceste condiţii, depozitele bancare au adus randamente foarte bune, stimulând economisirea. Însă un nivel atât de ridicat al dobânzilor nu putea fi susţinut multă vreme, aşa că băncile au început să reducă, treptat, nivelul dobânzilor, spre valori mai apropiate de nivelul normal al acestor instrumente de economisire.

Chiar şi aşa, depozitele bancare rămân o formă atractivă de investire a banilor pe termen scurt. O analiză a ofertelor actuale arată că se pot obţine câştiguri importante prin plasarea banilor în depozite la termen. Cele mai ridicate dobânzi se regăsesc în ofertele băncilor mici, care păstrează nivelul dobânzilor la un nivel ridicat. Acestora li se alătură câteva oferte promoţionale ale unor bănci mai importante.

Citeşte mai departe despre depozitele bancare pe termen scurt în Business Standard.

Mai multe articole despre:
bănci euro oferte depozite lei economisire