MENIU

Cel puţin trei britanici au murit, după ce au fost diagnosticaţi greşit cu gripă porcină, la telefon

Foto: sikunews.com

Cel puţin trei medici din Marea Britanie au declarat că au avut pacienţi care au murit pentru că au fost diagnosticaţi greşit ca suferind de gripă porcină la linia telefonică deschisă de autorităţi în cadrul măsurilor împotriva virusului A(H1N1), relatează Daily Mail.

Boli grave, precum meningita, pneumonia sau amigdalita, au fost diagnosticate greşit de persoanele slab pregătite care lucrează în acest call-center. 37% dintre medicii întrebaţi au declarat că au trebuit să repare greşelile operatorilor. Daily Mail aminteşte că luna trecută la liniile de diagnosticare lucrau inclusiv adolescenţi de 16 ani.

Un medic a declarat, sub acoperirea anonimatului, că unul dintre pacienţii săi a murit de meningită după ce a fost diagnosticat incorect cu gripă porcină, de către acest serviciu telefonic. Şi alţi doi medici, unul din Dorset şi un altul din Wiltshire, au spus că au avut pacienţi care au murit în circumstanţe similare.

Un doctor din Derbyshire a spus că un copil de trei ani a fost diagnosticat telefonic cu gripă porcină şi i s-a prescris Tamiflu, după care s-a dovedit că suferea de o formă de pneumonie şi a fost internat. "Este puţin probabil să fi avut vreodată gripă porcină. Este aproape imposibil să diagnostichezi o boală febrilă telefonic şi mă tem că cineva ar putea confunda meningita sau altă boală gravă cu gripa porcină".

Un medic din Tyneside provesteşte că unul dintre pacienţii săi a fost diagnosticat telefonic cu gripă porcină, după care s-a dovedit că are salmonella şi a fost internat.

De asemenea, medicii avertizează în legătură cu reacţiile adverse la Tamiflu, medicament ce a fost prescris deja la sute de copii, precum şi în legătură cu faptul că există dovezi că virusul A(H1N1) începe să dezvolte rezistenţă la el.