MENIU

Cel puţin 14 persoane au fost ucise după ce un bărbat a deschis focul în statul New York

Foto: msn.com
Un bărbat a atacat o clădire din statul New York, omorând 12 persoane.

Un bărbat a deschis focul în statul New York, într-o clădire din Binghamton, atacul soldându-se cu mai multe victime. Potrivit autorităţilor, cel puţin 14 persoane au fost ucise în timpul atacului. CNN informează că ar putea exista mai mulţi atacatori şi că unul dintre aceştia s-ar putea afla printre victime.

Atacul armat din Binghamton, statul New York, este cel mai sângeros din istoria Statelor Unite, după masacrul de la Universitatea Virginia Tech, cu doi ani în urmă. Comunitatea americană este în stare de şoc. Aflat în Europa pentru summitul Alianţei Nord-Atlantice, preşedintele Barack Obama s-a declarat tulburat şi profund întristat de cele întâmplate.

Cei care au supravieţuit atacului au povestit presei că suspectul era un bărbat de origine asiatică, cu vârsta în jurul a 40 de ani. Posturile de televiziune americane susţin că el s-ar fi sinucis, ipoteză neconfirmată de autorităţi. 

Masacrul a avut loc în sediul unei asociaţii care vine în sprijinul imigranţilor oferindu-le cursuri de limba engleză. Surse din presa locală susţin că atacul a fost premedidat, după ce maşina suspectului a fost găsită parcată în dreptul uneia dintre ieşiri. 

Mai multe articole despre:
morţi ostatici atac New York bărbat news alert