MENIU

Cei trei astronauţi care au păşit pe Lună au povestit experienţa trăită acum 40 de ani

FOTO: RTV
Americanii cuceriseră satelitul natural al Terrei înaintea ruşilor, adversari şi duşmani declaraţi

Cei trei astronauţi de pe Apollo 11 prevestesc cucerirea spaţiului, la 40 de ani de când au păşit pentru prima dată pe Lună. Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins îi sfătuiesc pe experţii de la NASA să-şi concentreze atenţia şi eforturile pentru o altă misiune istorică: aterizarea pe Marte a unei navete spaţiale cu echipaj uman.

"Un pas mic pentru om, dar un pas uriaş pentru omenire" este remarcă intrată în istorie, la fel ca şi misiunea Apollo 11. Americanii cuceriseră satelitul natural al Terrei înaintea ruşilor, adversari şi duşmani declaraţi.

"A fost ceva intens şi a permis tuturor să-şi concentreze eforturile ştiinţifice pentru explorarea spaţiului. În cele din urmă, misiunea a fost, de fapt, un mecanism: începerea cooperării între foşti adversari", a declarat Neil Armstrong.

După 40 de ani, cei trei astronauţi, pionieri ai spaţiului, visează acum la un pas uriaş şi pe Marte.

"Câteodată cred că am zburat spre o destinaţie greşită. Marte a fost întotdeauna favorita mea şi încă mai este. Dacă mă gândesc la corpurile cereşti, Luna nici nu este aşa de interesantă, dar Marte este. Şi Marte este cea mai apropiată planetă-soră a Pământului pe care am descoperit-o până acum", a afirmat şi Michael Collins. 

Neil Armstrong, Buzz Aldrin şi Michael Collins par mai interesaţi de viitorul misiunilor spaţiale, decât să povestească despre trecut.

"Cea mai bună metodă de a-i onora pe care care au făcut parte din misiunea Apollo 11 este să ne călcaţi pe urme şi să plecaţi într-o nouă expediţie", a adăugat şi Buzz Aldrin.

Mai multe articole despre:
NASA Marte lună Neil Armstrong Buzz Aldrin