MENIU

Cei mai inventivi elevi din liceele economice se vor întrece în strategii de afaceri

Foto: sxc.hu

Ultima etapă din concursul prin care cei elevii din liceele economice îşi creează propria companie şi pun la punct strategia de afaceri va avea loc pe 12 mai, la Şcoala Superioară Comercială "Nicolae Kretzulescu" din Bucureşti, a anunţat Ministerul Educaţiei.

Elevii antreprenori care vor participa la final concursului au creat o firmă de publicitate, o imprimerie, o companie de radio şi televiziune, precum şi firme prin care se comercializează alimente, articole optice, artizanat, ciocolată sau lactate. Firmele respective se comportă ca firme reale pentru care elevii, coordonaţi de profesorii lor, realizează strategii de afaceri.

La etapa anterioară a concursului, desfăşurată în februarie şi martie, au participat 65 de firme şi 130 de elevi. În total însă, în ţară au fost create, prin acest concurs, 820 de "firme de exerciţiu", în 143 de licee economice.

Concursul face parte din programul "Firmă de exerciţiu", organizat printr-un parteneriat între Ministerul Educaţiei, Centrul Naţional de Dezvoltare a Învăţământului Profesional şi Tehnic, Raiffeisen Bank şi KulturKontakt Austria.

Programul este o iniţiativă austriacă din 2001, când au fost înfiinţate firme în zece licee economice. Scopul acestor activităţi este dezvoltarea competenţelor antreprenoriale ale elevilor din liceele economice şi familiarizarea lor cu domeniul financiar bancar.

Mai multe articole despre:
elevi economie afaceri Ministerul Educaţiei