MENIU

Cei doi medici israelieni reţinuţi în cazul Sabyc au fost eliberaţi, a decis instanţa

Foto: cmi.com.co

Medicii Levit Natan şi Ziskind Genia, de la clinica Sabyc, reţinuţi, marţi, în dosarul de trafic de ovule, nu au primit mandate de arestare de la Tribunalul Bucureşti, celor doi fiindu-le impusă numai interdicţia de a părăsi ţara.

Procurorii vor face recurs împotriva deciziei de a-i lăsa liberi pe cei doi medici, Levit Natan şi Ziskind Genia. Informaţia a fost confirmată de procurorul şef al DIICOT, Codruţ Olaru.

Medicii Levit Natan şi Ziskind Genia practicau medicina pe teritoriul României fără permis de muncă, fără autorizaţie sanitară şi fără acordul Colegiului Medicilor, informează un comunicat al DIICOT remis, miercuri, agenţiei NewsIn.

Cei doi medici au fost reţinuţi, pentru 24 de ore, de către procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Serviciul Teritorial Bucureşti pentru săvărşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, organizarea traficului de celule de origine umană în scopul obţinerii unui folos material şi exercitarea fără drept a unei profesii.

Astfel, cei doi israelieni, în calitate de specialişti în aplicarea tehnicilor de reproducere asistată au sprijinit ilegalităţile desfăşurate în cadrul clinicii private din Bucureşti, în scopul obţinerii sume consistente de bani, prin încălcarea prevederilor legale care reglementează procedura prelevării şi transplantului de organe, ţesuturi şi celule de origine umană în scop terapeutic.

Procurorii DIICOT au propus Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a inculpaţilor pentru 29 de zile.

Cercetările continuă pentru stabilirea întregii situaţii de fapt şi depistării tuturor persoanelor implicate în activitatea infracţională, se mai arată în comunicatul DIICOT.

Mai multe articole despre:
trafic DIICOT clinică ovule ovocite Sabyc