MENIU

Cei doi cetăţeni bulgari prinşi cu droguri la Giurgiu au fost arestaţi preventiv

Foto: www.novinite.com

Tribunalul Giurgiu a emis mandate de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele celor doi bulgari reţinuţi vineri noaptea în Vama Giurgiu-Ruse pentru trafic de droguri de mare risc, a anunţat luni, Inspectoratul Judeţean de Poliţie (IJP) Giurgiu.

"În data de 01.11.2009, cei doi bulgari au fost prezentaţi magistraţilor Tribunalului Giurgiu care au emis mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 29 zile pentru comiterea infracţiunilor de introducerea în ţară, fără drept, de droguri de mare risc şi deţinerea de droguri de mare risc, fără drept, în vederea distribuirii", se arată într-un comunicat al IJP Giurgiu. 

Cei doi bulgari, ambii în vârstă de 45 de ani, din Sofia, care au încercat să introducă în România aproape 200 de comprimate de amfetamină şi mai multe grame de heroină, au fost prinşi de poliţişti vineri noaptea, drogurile fiind ascunse într-un pachet de ţigări anunţa sâmbătă, într-un comunicat IJP Giurgiu.

"Poliţiştii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate(SCCO) Giurgiu şi poliţişti din Inspectoratul Judeţean al Poliţiei de Frontieră(IJPF) Giurgiu au realizat o acţiune în Punctul de Trecere a Frontierei, unde au fost depistaţi cetăţenii bulgari B. Stefan, de 45 de ani, şi A. Stefan, de 45 de ani, ambii din Sofia, care intenţionau să introducă ilegal în ţară 199 comprimate de amfetamină şi 7,48 grame heroină", se preciza în comunicat.

Conform aceluiaşi document, bulgarii s-au prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei cu un autoturism condus de un cetăţean bulgar I. Gyunyal, de 41 ani, din localitatea Ruse. Potrivit IJP Giurgiu, drogurile erau ascunse într-un pachet de ţigări Kent, ambalate în folie din plastic şi lipită prin ardere, şi urmau să fie comercializate pe piaţa românească.

"Cei doi cetăţeni bulgari au fost conduşi la DIICOT- Biroul Teritorial Giurgiu, care a dispus începerea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de mare risc şi introducerea în ţară, fără drept, de droguri de mare risc", mai anunţa IJP.

Poliţiştii Biroului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi cei ai SCCO Giurgiu continuă activităţile specifice pentru identificarea si tragerea la răspundere a celorlalţi membri ai reţelei şi pentru probarea întregii activităţi infracţionale.

Mai multe articole despre:
vamă captură DIICOT droguri arestare Giurgiu