MENIU

Cea de-a patra ediţie a Fest\'asia a avut loc între 19 şi 28 iunie, la Cinema Scala

Foto: www.danadol.ro

\"A schoolgirl\'s diary\", \"Alone\" şi \"The Chaser\" au fost cele trei filme de top recomandate de organizatorii celei de-a patra ediţii a festivalului Fest\'Asia, care s-a desfăşurat la cinematograful Scala, din Bucureşti, până în 28 iunie.


"În Bucureşti există un public tânăr, devotat filmului asiatic. Din păcate, suntem singurii care cred că acest festival este important, deşi el e singurul din România şi din centrul şi sud-estul Europei", a declarat Laurenţiu Brătan, preşedintele asociaţiei culturale Este\'en\'est şi directorul artistic al festivalului.

În cadrul evenimentului Fest\'Asia, organizat de Este\'en\'est şi de Ogilvy Group filmele sunt împărţite în şase secţiuni principale: Panorama (cu lungmetraje recente), Trilogia (cu filme din trilogia "Ochiul"), Focus Thailanda (cu pelicule recente, realizate de regizori thailandezi, prezentate în premieră la Bucureşti), AnimAsia (cu filme asiatice de animaţie) şi ShortAsia (cu peste 20 de scurtmetraje), alături de o secţiune separată, dedicată unui cineast celebru, Johnnie To, numită Portret.

Regizorul Vlad Ilievici, directorul executiv al Fest\'asia şi-a exprimat speranţa ca manifestarea să aibă parte şi de a cincea ediţie, în condiţiile în care evenimentul care va avea loc în a doua jumătate a lunii iunie, la Bucureşti, este realizat "din bani împrumutaţi şi din contribuţiile organizatorilor".
Mai multe articole despre:
filme