MENIU

Ce va face Electrica cu profitul-record din 2008

Foto: cotidianul.ro

Cea mai mare companie de stat, Electrica, va vira în contul Ministerului Economiei, acţionarul său majoritar, jumătate din profitul-record realizat anul trecut, susţinut în cea mai mare parte de banii încasaţi din vânzarea filialei Electrica Muntenia Sud, iar restul va fi folosit pentru investiţii şi plata datoriilor la furnizori, a declarat pentru Business Standard directorul general al firmei de furnizare a electricităţii, Ioan Folescu.

Privatizarea Electrica Muntenia Sud, cea mai importantă filială de distribuţie şi furnizare a electricităţii, a adus în conturile firmei de stat circa 395 de milioane de  euro, bani ce au fost incluşi în câştigul de anul trecut, astfel încât Electrica a realizat în 2008 un profit brut de circa zece ori mai mare faţă de cel din anul precedent, de 489 de milioane de euro.

Valoarea totală a tranzacţiei a fost de 820 de milioane de euro, însă diferenţa a fost utilizată pentru o majorare de capital. "Din profitul pe 2008, care include banii încasaţi din privatizarea EMS, 50% vor merge la stat, conform reglementărilor, până în luna octombrie", a spus Folescu. Citeşte mai mult în Business Standard