MENIU

Ce se mai poate face cu ambulanţa în România: se merge la cumpărături, cât pacientul aşteaptă în maşină

Foto: Realitatea TV
O bătrână a fost lăsată în ambulanţă, cât şoferul a făcut cumpărături la mall.

Din seria ce mai poţi face cu ambulanţa, avem un episod nou. După ce v-am arătat o maşină a salvării care făcea curse de la aeroport în centrul oraşului, iată una care te duce la mall. O salvare de transport pacienţi a staţionat două ore în parcarea unui mall din Constanţa, pentru ca şoferul şi fiica pacientei să se plimbe prin magazin.

În tot acest timp, pacienta, în vârstă de 83 de ani, a fost nevoită să aştepte în parcare. Bătrâna a fost externată de la sanatoriul din Techirghiol în cursul dimineţii de marţi, puţin după ora 8.

"Deşi a fost întrebată dacă doreşte să solicite o ambulanţă pentru transport, nu a dat curs unei asemenea solicitări", a declarat managerul Sanatoriul Techirghiol. În schimb, a făcut-o fiica ei, contra sumei de 300 de lei. La ora 9 şi 40 de minute, ambulanţa de transport pacienţi făcea deja primul popas. În parcarea unui mall din Constanţa.

Bătrâna a declarat că şoferul i-a spus că trebuie să caute o roată, pentru că una dintre cele ale ambulanţei era stricată. Femeia nu era bunica şoferului, aşa cum a declarat acesta când a fost confruntat de jurnalişti. Surprins şi iritat de întrebările ziariştilor, şoferul a urcat la volan şi a plecat. Fără însoţitoarea pacientei.

Sancţiunea este dură şi categorică. Desfacerea contractului de muncă, fiindcă nu a respectat ordinele specifice serviciilor de ambulanţă, iar pacientul a fost lăsat singur.

Luni, o altă ambulanţă a fost filmată în timp ce făcea pe taxiul de la aeroportul Otopeni la un hotel din Capitală. Maşina avea pornite semnalele acustice şi luminoase deşi cel transportat nu reprezenta o urgenţă medicală.