MENIU

CE organizează concurs pentru crearea unui logo pentru produsele ecologice

Foto: thepraguepost.com

Directoratul General pentru Agricultură şi Dezvoltare Rurală din cadrul Comisiei Europene organizează un concurs pan-european pentru crearea unui nou logo ecologic adresat studenţilor la artă şi design din cele 27 state membre ale UE, potrivit unui comunicat al Comisiei Europene.

"Având ca scop crearea unui logo ecologic inteligent şi creativ, UE oferă viitoarelor talente ale Europei şansa de a crea un design care va fi imprimat pe milioane de ambalaje ale produselor ecologice. Noul logo ecologic al UE va fi obligatoriu pentru toate produsele ecologice pre-ambalate care provin din cele 27 state membre şi care respectă standardele de etichetare", se arată în comunicatul CE.

În plus, toate produsele ecologice care nu sunt pre-ambalate şi care provin din UE sau care sunt importate din ţări terţe pot utiliza logo-ul UE în mod voluntar. Toti cetăţenii UE, înscrişi la o instituţie de învăţământ superior în domeniul artei sau design-ului situată pe teritoriul UE, sunt încurajaţi să participe la această competiţie internaţională unică de design.

Vor fi selectaţi trei câştigători, iar câştigătorul locului întâi va primi un premiu în bani în valoare de 6.000 euro. Cei plasaţi pe locurile doi şi trei vor primi 3.500 euro şi respectiv 2.500 euro. Lucrările pot fi puse pe pagina speciala a concursului, www.ec.europa.eu/organic-logo, până la 25 iunie 2009, mai informează comunicatul.

Mai multe articole despre:
Europa uniune produse design ecologic ambalaje logo