MENIU

Cazul Udrea: Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor n-a mai avut loc din lipsă de cvorum

foto: cdep.ro
Pardău: Biroul Permanent va fi convocat la o dată ulterioară
Dumitru Pardău, secretar al BP: Şedinţa va fi reprogramată
Deputaţii PNL, PSD şi UDMR nu s-au prezentat la şedinţa Biroului Permanent

Şedinţa Biroului permanent al Camerei Deputaţilor, în care trebuia să se discute propunerea Robertei Anastase de suspendare a comisiei de anchetă în cazul Ministerului Turismului, n-a mai avut loc din lipsă de cvorum.

"Şedinţa Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor nu a mai avut loc", a declarat Dumitru Pardău, secretarul Biroului Permanent, care a anunţat că membrii conducerii Camerei au fost convocaţi regulamentar, prin adrese.

Pardău a spus că nu înţelege de ce reprezentanţii PNL, PSD şi UDMR din Biroul Permanent nu au venit la şedinţă cât timp aceasta a fost convocată regulamentar. El a precizat că şedinţa va fi reprogramată, preşedintele Camerei Deputaţilor cerându-le liderilor de grup ca în două zile să-i spună la ce dată pot fi toţi membrii Biroului prezenţi.

Reprezentanţi ai PNL, PSD şi UDMR au declarat că nu au participat la şedinţa Biroului Permanent pe motiv că nu au fost convocaţi în timp util.

Viceliderul grupului PSD, Aura Vasile, a afirmat că absenţa social-democraţilor de la şedinţa Biroului Permanent a fost cauzată de faptul că aceasta a fost anunţat în pripă, PSD neintenţionând să boicoteze lucrările Biroului.

"Nu e de competenţa celui anchetat să stabilească cine-l anchetează". Aceasta este poziţia liberalului Bogdan Olteanu în legătură cu cererea Elenei Udrea de schimbare a componenţilor comisiei de anchetă a cheltuirii banilor de la Ministerul Turismului. 

Reprezentantul UDMR, Kelemen Hunor, şi-a motivat absenţa prin faptul că "sunt invitat la Budapesta din partea UDMR, mâine este ziua naţional. Fără UDMR, PSD şi PD au majoritate, fac ce vor!".

Liderul grupului PD-L, Mircea Toader, şi-a exprimat regretul că ceilalţi colegi deputaţi nu au venit la şedinţa Biroului Permanent şi i-a liniştit că forul nu are atribuţia de a desfiinţa comisia de anchetă.

Preşedinta Camerei Deputaţilor, Roberta Anastase, a solicitat luni suspendarea comisiei Udrea în urma stenogramelor apărute în presă. Anastase a acuzat că membrii comisiei "şi-au propus să fabrice un dosar penal unui ministru" şi a cerut demisia acestora.