MENIU

Cătălin Tolontan, mesaj tulburător după scandalul de la Casa Regală

Redactorul șef al Gazetei Sporturilor, Cătălin Tolontan, a luat poziție după scandalul care macină Casa Regală a României, fix când Regele Mihai, 96 de ani, suferind, trece prin cea mai importantă cumpănă a vieții sale.

"Regele Mihai e grav suferind și o vibrație pare că se simte în eter, același aer rarefiat prin care altădată veneau mesajele radio ale lui Mihai I către poporul său.

[...]

Da, frământările din Casa Regală sunt absolut nelalocul lor, acum. Dar cum e să găsești că ele sunt tot ce contează la finalul unei vieți de om, confundându-se cu istoria postbelică a României și a Europei?

Se teme cineva de emoția care va veni când clopotele vor începe să bată în toată țara și se vor răscoli amintirile?

Când Mihai I a împlinit 80 de ani, Regele Juan Carlos al Spaniei și Charles, Principele de Wales, i-au dedicat, fiecare, câteva cuvinte.

[...]

Poate că e nevoie de aceste cuvinte ca să ne putem liniști.

E nevoie de ele ca să nu credem că se tem și acum de acest om în care abia mai pâlpâie lumina sacră a vieții și că, temându-se, încearcă să-i treacă în derizoriu moartea, după ce s-au străduit, peste 70 de ani, fără altă izbândă decât propria rușine, să-i compromită viața.

Niciodată cuprinși de amărăciune și de răzbunare"


Citește aici textul integral!

VEZI AICI de la ce a plecat totul!

 

 

.

Mai multe articole despre:
regele Mihai Cătălin Tolontan