MENIU

Cât îl costă pe român deplasările la Bruxelles ale demnitarilor

Foto: Realitatea TV

Bruxelles, Belgia. Comisia Europeană. O destinaţie de milioane. Preţurile par a fi însă diferite de la om la om, de la o instituţie la alta. O noapte de cazare în aceleaşi condiţii este uneori mai scumpă dacă ai contractul de muncă la Consiliul Superior al Magistraturii decât dacă eşti chiar ministrul Justiţiei. Nici europarlamentarii români nu sunt foarte zgârciţi la acest capitol.

4.649 de lei pentru o noapte de cazare. Preţul include şi diurna şi transportul. Sunt cheltuielile suportate din bugetul CSM pentru deplasarea făcută la Bruxelles în interes de serviciu chiar de preşedintele instituţiei, Virgil Andreieş în perioada 19-20 ianuarie 2009.

Pentru două nopţi în Cehia şi alte două la Bruxelles, ministrul Justiţiei a plătit 2.372 de lei. Pentru aceeaşi deplasare, Anca Tamaş, consilier al ministrului a scos din "buzunarul" instituţiei cu 1.200 de lei mai mult decât ministrul Predoiu.

Un europarlamentar ne costă însă cel mai mult. Diurna: 300 de euro pe zi. Cazare: 1.000 de euro pe lună pentru închirierea unui apartament. Transport: 1.200 de euro dus-întors. Dacă facem un top al "turiştilor" de Bruxelles, la capitolul cheltuieli, pe locul întâi sunt clar europarlamentarii.

Mai multe articole despre:
europarlamentari transport cazare ministru cheltuieli