MENIU

Câştigurile vedetelor: În noaptea de Revelion, artiştii dublează sau chiar triplează tarifele

Foto: NewsIn

Muncesc în noaptea de Revelion când alţii se distrează. E meseria lor şi nu îi deranjează deloc, pentru că în câteva ore câştigă cât într-o jumătate de an. Este vorba de cântăreţii care într-o singură noapte, in cea dintre ani, au şi şase concerte.

Artiştii se feresc să declare veniturile dintr-o singură noapte petrecută pe scenă, însă se ştie deja că onorariul de Revelion este, dacă nu triplu, măcar de două ori mai mare decât cel obişnuit. Iar concertele sunt cel puţin două şi cel mai mult şase, şi asta în doar câteva ore.

Aşa se face că artiştii noştri fac o adevărată cursă contracronometru pentru a onora toate contractele din noaptea de Revelion.

Una dintre cele mai harnice trupe în acest an a fost Voltaj, pe care am ascultat-o în Piaţa Constituţiei, Piaţa Revoluţiei, dar şi la Vanghelion. Nici Holograf nu a muncit mai puţin. După concertul din centrul Bucureştiului a mers direct la Romexpo. La fel şi veteranii de la Iris care, de Revelion au cântat de două ori: pentru bucureştenii din Piaţa Constituţiei, dar şi pentru cei de la Romexpo. Zdob şi Zdub au încheiat 2008 pe scena din faţa Palatului Parlamentului, iar Mandinga a încheiat spectacolul organizat de Primăria Capitalei. Trupa a avut în noaptea dintre ani nu mai puţin de cinci concerte. O altă artistă solicitată la petrecerile din noaptea de Revelion a fost Andreea Bănică. Marea absentă a fost Andra, cea mai solicitată şi mai bine plătită voce de anul trecut - tariful pentru un singur concert fiind de 5.000 de euro. Artista şi-a petrecut ultima zi din 2008 în Dubai, alături soţul său.

Bine de ştiut: onorariul unei trupe se stabileşte nu numai în funcţie de valoare ei, ci şi de numărul membrilor formaţiei.

Mai multe articole despre:
câştiguri revelion artişti tarif vedete