MENIU

Castelul Bran a intrat de luni în posesia familiei de Habsburg

Foto: flickr.com

Castelul Bran a intrat de luni în posesia moştenitorilor familiei de Habsburg, urmând ca ceremonia oficială de predare-primire să aibă loc pe 1 iunie, a declarat, pentru NewsIn, directorul Muzeului Bran, Narcis Dorin.

"Luni se va semna procesul verbal de predare-primire. În continuare, castelul va funcţiona ca muzeu, deschis publicului", a mai adăugat Narcis Dorin.

Începând cu luna martie piesele de patrimoniu din Castelul Bran au fost mutate în secţia Vama Medievală a Muzeului Bran, unde a fost amenajat un nou fond expoziţional, pentru piesele mari, iar piesele mici au fost distribuite în depozite.

Castelul Bran, a cărui primă atestare documentară datează din noiembrie 1377, este unul dintre cele mai importante obiective turistice din România.Fortificaţia atrage turişti străini mai ales datorită faptului că este asociat cu Dracula - faimă ce i se trage de la romanul omonim al lui Bram Stoker.

Castelul Bran a fost donat de municipalitatea Braşov în 1920 reginei Maria, care l-a lăsat prin testament fiicei sale mai mici, principesa Ileana. Aceasta l-a deţinut până în 1948, când castelul a fost naţionalizat de regimul comunist.

În mai 2006, castelul Bran i-a fost retrocedat arhiducelui Dominic Habsburg-Lothringen. Dominic de Habsburg este fiul arhiducelui Anton de Habsburg si al principesei Ileana a României - fiica regelui Ferdinand şi a reginei Maria.

Mai multe articole despre:
castel muzeu Bran ceremonie Habsburg moştenitori