MENIU

Castelul Bran a fost redeschis luni după ce a fost remobilat

Foto: wordpress.com

Castelul Bran a fost redeschis, luni, după ce a fost remobilat cu colecţiile familiei de Habsburg.

La inaugurare, au participat arhiducele Dominic de Habsburg, dar şi surorile sale Maria Magdalena de Hohenzolern şi Elisabeth Sandhofer, din partea română participând secretarul de stat din Ministerul Turismului, Sorin Munteanu, prefectul Braşovului, Ion Gonţea şi primarul Branului, Ioan Hermenean.

Proprietarul castelului, Dominic de Habsburg a declarat că speră ca tot timpul turiştii să simtă prezenţa Reginei Maria şi a Principesei Ileana, dar şi că speră ca, prin intermediul castelului, să atragă cât mai mulţi investitori străini către zona Branului pentru ca atât turiştii, cât şi locuitorii să nu fie dezamăgiţi.

Printre obiectele pe care noii  propietari ai castelului le-au adus în muzeu, după ce Ministerul Culturii a retras colecţiile de patrimoniu aparţinând statului român, se regăsesc coroana, sceptrul şi un pumnal din argint care au aparţinut Regelui Ferdinand, o fotografie portret a Principesei Ileana cu semnătura ei, un acoperământ al patului Reginei Maria, dar şi piese de mobilier foarte valoroase.

Un alt exponat extrem de valoros este şi o carte de oaspeţi care a fost a Reginei Maria, în care este scrisă istoria completă a vizitatorilor de seamă pe care Castelul i-a avut în perioadele în care familia regală se afla la Bran. Tot luni a fost lansată şi o colecţie de vinuri produse de Arhiducele Dominic de Habsburg, care au primit numele de Chateau Bran.