MENIU

Casa Albă începe să se distanţeze de obiectivul de închidere a Guantanamo până la 22 ianuarie

Foto: wordpress.com

Casa Albă a început să se distanţeze luni de obiectivul proclamat de a închide centrul de detenţie de la Guantanamo până la 22 ianuarie 2010.

Barack Obama a ordonat la 22 ianuarie 2009 închiderea centrului devenit un simbol internaţional al practicilor controversate ale administraţiei Bush.

Însă administraţia Obama se confruntă cu o problemă: ce va face cu prizonierii pe care nicio altă ţară nu îi vrea, cum îi va judeca sau cum îi va menţine în continuare în detenţie? Secretarul apărării, Robert Gates, a recunoscut că promisiunea lui Obama va fi dificil de respectat.

Purtătorul de cuvânt al lui Obama, Robert Gibbs, a susţinut luni opinia lui Gates. "Secretarul Gates trebuie crezut", le-a spus el jurnaliştilor.

Administraţia este mai preocupată de necesitatea de a închide centrul de detenţie decât de a respecta un calendar, a spus el. "Nu facem o fixaţie pe chestiunea stabilirii unei date precise. Depunem eforturi pentru a închide centrul şi ne concentrăm energia pentru a face cât mai multe progrese până la 22 ianuarie", a spus Gibbs.
Mai multe articole despre:
Casa Albă Guantanamo Barack Obama