MENIU

CAS i-a ridicat tenismenului italian Volandri suspendarea pentru dopaj

Foto: multimedia.quotidianonet.ilsole24ore.com

Coşmarul s-a încheiat pentru tenismenul Filippo Volandri. Curtea de Arbitraj din Sport de la Lausanne i-a ridicat italianului suspendarea de trei luni, pentru folosirea de substanţe interzise. CAS a confirmat de asemenea că tenismenul va reprimi punctele şi câştigurile de care Volandri fusese privat în urma deciziei Federaţiei Internaţionale de Tenis.

În luna ianuarie, Federaţia Internaţională  de Tenis l-a suspendat pe Filippo Volandri, după ce o mostră de la un test-antidrog din cursul unui turneu la care a participat italianul în 2008 conţinea prea mult salbutamol.

Tenismenul de 27 de ani suferă de astm şi a dat vina pentru rezultatele de la test pe substanţele conţinute de inhalatorul pe care-l folosea. Apoi şi-a căutat dreptatea la Curtea de Arbitraj de la Lausanne.

"CAS mi-a recunoscut buna credinţă. Am folosit medicamentul doar în scop terapeutic şi cred că suspendarea a fost excesivă", a declarat Volandri.

Singura pedeapsă pentru Volandri, a cărui cea mai bună clasare din carieră a fost locul 25 mondial, este aceea că italianul va rămâne fără punctele şi câştigurile de la Indian Wells, de acum un an, când a picat testul anti-drog.

Mai multe articole despre:
dopaj suspendare CAS