MENIU

"Cartea junglei" va fi adaptată într-un serial de animaţie, care va fi difuzat din 2010

Foto: www.jocsotron.ro

"Cartea Junglei", scrisă de britanicul Rudyard Kipling, va fi adaptată într-un serial de animaţie cu 52 de episoade, care va fi difuzat de canalul francez TF1 începând din 2010.

Serialul, care va fi realizat în coproducţie de grupul indian DQ Entertainment, canalul francez TF1 şi televiziunea germană ZDF, va costa 8 milioane de euro.

Fiecare episod din "Cartea junglei" va avea durata de 11 minute, potrivit NewsIn.

"Cartea junglei" a fost publicată de Kipling în 1894. De-a lungul timpului, cartea a fost sursă de inspiraţie pentru multe filme, dar şi pentru producţii de animaţie. Printre filmele cu scenariul inspirat de "Cartea junglei" se numără "Elephant Boy" (1937), care a fost transformat, în 1960, şi în serial de televiziune, "Jungle Book" (1942), "Rudyard Kipling's The Jungle Book" (1994) şi "The Second Jungle Book: Mowgli and Baloo" (1997).

Prima versiune animată şi cea mai populară, de altfel, a fost produsă de studiourile Disney, în 1967. În acelaşi an, o altă versiune animată a poveştii a fost lansată în Uniunea Sovietică, iar în 1989, seria de televiziune "Jungle Book Shonen Mowgli" a fost difuzată în Japonia.
Mai multe articole despre:
poveste Cartea Junglei TF1 ZDF