MENIU

Canalul şi Bara Sulina au fost închise din cauza vremii nefavorabile

Foto: RTV

Tranzitul pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina a fost oprit, miercuri, pentru a cincea oară în 2009, din cauza vântului puternic şi a valurilor mari din Marea Neagră.

"Administraţia Fluvială a Dunării de Jos (AFDJ) Galaţi a închis, în această dimineaţă, navigaţia pe Canalul Sulina şi prin Bara Sulina. Măsura s-a impus din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, care pun în pericol deplasarea navelor şi a convoielor, atât în amonte, cât şi în aval. În momentul închiderii navigaţiei, vântul depăşea viteza de 60 de kilometri la oră şi prezenta intensificări de durată, iar valurile pe Marea Neagră măsurau şase-şapte metri înălţime", a declarat purtătorul de cuvânt al AFDJ, Emanuela Turcu.

Potrivit reprezentantului Administraţiei Fluviale, reluarea navigaţiei se va face în momentul în care condiţiile meteo se vor îmbunătăţi şi vor permite deplasarea navelor în maximă siguranţă.

Este pentru a cincea oară de la începutul acestui an când Administraţia Fluvială a Dunării de Jos închide Canalul şi Bara Sulina din cauza vremii nefavorabile. Ultima dată, navigaţia a fost oprită pe 29 ianuarie, fiind reluată 72 de ore mai târziu, pe 1 februarie.
Mai multe articole despre:
navă Marea Neagră vreme valuri navigaţie