MENIU

Campanie REALITATEA.NET: VREAU SĂ AJUNG LA COTROCENI! Dă-le note candidaţilor la preşedinţie!

REALITATEA.NET lansează campania VREAU SĂ AJUNG LA COTROCENI! Pentru început, cititorii REALITATEA.NET sunt invitaţi să evalueze şi să acorde note candidaţilor pentru prezidenţiale, pe baza activităţii şi declaraţiilor lor din luna anterioară.

Campania electorală pare să fi început deja în România. Luna iunie a fost plină de scandaluri, discuţii aprinse şi promisiuni făcute de viitorii candidaţi la prezidenţiale, decişi să nu-şi ia concediu până la alegeri. Citiţi, evaluaţi şi apoi acordaţi notele! Vă cerem de asemenea să comentaţi prestaţia de luna trecută a prezidenţiabililor.

MIRCEA GEOANĂ: Hai să-i atacăm!

La jumătatea lunii iunie, au fost date publicităţii înregistrări audio secrete de la întâlnirea PSD de la Turnu Măgurele. "Suntem în spatele lor. Tot timpul reacţionăm la Băsescu", "Daţi, mă, în ei că sunt vraişte la chestia asta!", "Hai să-i atacăm" - au fost doar câteva dintre îndemnurile liderului PSD adresate colegilor din partid. Geoană a lansat şi un atac dur la adresa actualului premier şi a cabinetului pe care acesta îl conduce: "Boc habar nu are de economie. Pogea e adus de pe drumuri. Ăştia ştiu că e omul de casă al lui Videanu. Sunt vulnerabili din punct de vedere public".

Geoană s-a declarat nemulţumit şi de activitatea pesediştilor pe care i-a caracterizat ca o "masă amorfă în care Boc comunică în numele întregului Guvern".

Declaraţia lunii - Geoană despre Băsescu: "Fiecare declaraţie şi apariţie publică arată tot mai mult un anumit grad de disperare politică şi încercarea de a deturna atenţia publică de la problemele adevărate ale României"

CRIN ANTONESCU - Nu doresc să devin preşedinte pentru a avea un guvern PNL

De-a lungul lunii iunie, preşedintele PNL a făcut o mulţime de declaraţii acide despre Traian Băsescu şi Emil Boc. Antonescu susţine şi că a găsit soluţia pentru criza economică: un alt preşedinte şi un alt guvern. "Guvernul nu a făcut şi nu face într-adevăr nimic eficace împotriva crizei", a mai spus Antonescu.

În cadrul unei emisiuni la Realitatea TV, Antoneascu a subliniat că nu îl va numi premier pe Călin Popescu Tăriceanu, în cazul în care va câştiga alegerile din toamnă. "Eu nu doresc să devin preşedinte pentru a avea un guvern PNL sau un guvern al cutărui prim-ministru, sau al cutărei coaliţii", a mai spus Antonescu. Penelistul este foarte sigur pe forţele proprii: "Obiectivul meu este de a deveni preşedintele României. Orice rezultat sub această ştachetă este un eşec".

Declaraţia lunii - Antonescu despre Băsescu: "Nu e normal ca preşedintele României să se prostitueze electoral, să denunţe şi să regrete, să se autoflageleze la Paris pentru ceea ce a făcut în România".

TRAIAN BĂSESCU - Alegerile prezidenţiale nu sunt o prioritate


Traian Băsescu s-a aflat în luna iunie într-un adevărat pelerinaj electoral. Cu toate acestea, preşedintele a afirmat că, în acest moment, alegerile din toamnă nu reprezină o prioritate.

Băsescu i-a criticat, în cadrul unei emisiuni de televiziune, pe foştii preşedinţi ai României: "Ştiau tot ce se face în neregulă, dar au preferat să stea la Cotroceni, interpretând în mod laş atribuţiile preşedintelui. Preşedintele României nu are nevoie să îl întrebe pe Vanghelie dacă are aprobare să meargă să facă o discuţie în Guvern despre faptul că ţara este în recesiune şi măsurile la care s-au angajat trebuie respectate, pentru că este una să vorbeşti când eşti responsabil, iar eu sunt unul din responsabili politici", a spus Traian Băsescu.  

La jumătatea lunii, şeful statului a participat la şedinţa de Guvern unde i-a criticat pe miniştrii Ecaterina Andronescu, Vasile Blaga, Dan Nica, Gheorghe Pogea şi Cristian Diaconescu.

Declaraţia lunii - Traian Băsescu: "Pentru mine, alegerile prezidenţiale nu sunt o prioritate, de aceea îmi asum solidar cu Guvernul soluţiile pentru a nu intra în derapaj economic. Foarte mulţi cred că fac un joc"

KELEMEN HUNOR - Aventura maghiarilor din România

UDMR a anunţat candidatul care va intra în cursa pentru Cotroceni: Kelemen Hunor. Candidatul este considerat un politician tânăr, dintr-o generaţie diferită de cea a actualei conduceri, care va aduce un suflu proaspăt pentru aceste alegeri.

Udemeristul vede o adevărată aventură a maghiarilor candidatura sa: "Candidatura nu este o aventură personală, este, dacă vreţi, o aventură a maghiarilor din România".

Kelemen a mai spus că logic ar fi fost să candideze Marko Bela, dar, după discuţii în interiorul partidului, s-a ajuns la această soluţie".

Declaraţia lunii - Kelemen Hunor: "Noi, maghiarii, respectăm sărbătorile naţionale, dar aşteptăm să fim şi noi respectaţi"

NATI MEIR - O vrea cineva pe Monica?

Nati Meir o scoate la înaintare în cursa pentru Cotroceni pe Monica Columbeanu! "Dacă vreţi şi pe Monica Columbeanu, semnaţi pe Nati Meir", spunea candidatul celor care veneau să semneze pentru candidatura sa. Mai mult, aceştia primeau câte o periuţa de dinţi.

Cum ar arăta Guvernul României dacă Nati Meir ar ajunge preşedinte? În primul rând, Irinel Columbeanu ar coordona Ministerul Dezvoltării, iar Monica Columbeanu ar conduce la Turism. Ion Ţiriac ar ajunge să conducă Ministerul Economiei, iar Radu Soviani ar conduce Finanţele ţării. Gheorghe Hagi ar deţine portofoliul Ministerul Tineretului şi Sportului, în locul Monicăi Iacob Ridzi, iar Gigi Becali ar renunţa la funcţia de europarlamentar pentru a fi ministrul Justiţiei în România. Mădălin Voicu ar fi ministru la Educaţie, Bogdan Hossu la Muncă, Valentin Stan la Externe şi Adrian Porumboiu la Agricultură.

Declaraţia lunii - Nati Meir: "Ideea este: dacă vreţi pe Monica Columbeanu ca purtător de cuvânt al lui Nati Meir în politică, trebuie să îl semnezi pe Nati Meir".

RADU DUDA - Ce mă deosebeşte fundamental de ei este că ei sunt oameni politici

În luna iunie, Principele Radu, candidat la preşedinţia României, a răspuns acuzelor lansate de moştenitorul Casei de Hohenzollern, Karl Friederich. Acesta a declarat că Principele Radu foloseşte numele regal pentru a obţine beneficii politice.

"Nu sunt un candidat cu numele Hohenzollern. Pe mine mă cheamă Radu al României Duda, o identitate pe care am cerut-o în mod legal administrativ autorităţilor române în momentul în care am fost numit de Regele Mihai Principe al României. Nu există niciun candidat la preşedinţia României cu numele de Hohenzollern. Este o eroare", a susţinut Principele Radu.

Declaraţia lunii - Radu Duda: "Cred că în ceea ce mă priveşte pe mine, îi privesc pe toţi la fel pentru că ce mă deosebeşte fundamental de ei este că ei sunt oameni politici".

Mai multe articole despre:
alegeri candidat Cotroceni vot preşedinte