MENIU

Campania "România prinde rădăcini" se reia în acest weekend. Ajutaţi-ne să plantăm în Ialomiţa!

Foto: maimultverde.ro
Pe 15 martie se plantează în comuna Sudiţi, din judeţul Ialomiţa

Pe 15 martie, Realitatea TV împreună cu Romsilva şi Asociaţia "Mai mult verde", reia camapania "România prinde rădăcini" şi va planta, în comuna Sudiţi, din judeţul Ialomiţa, aproape şapte hectare cu frasin, cer şi lemn câinesc. Apoi, pe 22 martie, campania se mută în zona Dăbuleni din judeţul Dolj, o zonă numită şi Sahara României.

Partea de sud a judeţului Dolj este grav afectată de fenomenul de deşertificare. Câmpurile roditoare de altădată se transformă în dune de nisip. Totul din cauza încălzirii globale, dar mai ales a defrişărilor masive. Efectele au fost resimţite din plin la inundaţiile din 2006, atunci când Dunarea a înghiţit un sat întreg. Campania "România prinde rădăcini" va reface o parte din zona verde de la Dăbuleni.

"O zonă pe care Consiliul Local a pus-o la dispoziţia Romsilva. Este fostul islaz care a ajuns deşert. Campania România prinde rădăcini se ocupă, în aceşti cinci ani, numai de zonele calamitate", a declarat Mihai Tatulici, realizator Realitatea TV.

La Dăbuleni, pe 22 martie vor fi plantaţi puieţi de salcâm pe 12 de hectare unde acum este nisip.

"Numărul de puieţi  vor fi în jur de 61.000. Romsilva va asigura puieţii necesari", a precizat Eugen Gioancă, director Direcţia Silvică Dolj.

"Din '60, fenomenul acesta de deşertificare era prezent MUSCĂ În judeţul Dolj, unde specialiştii spun că în următorii 20 de ani va fi foarte mult afectat", a spus Ion Prioteasa, preşedinte CJ Dolj.

"Vom asigura şi paza, şi forţa de muncă, o parte din forţa de muncă (...) Eu sunt convins că la Dăbuleni vor fi mulţi care vor fi mândri. Şi eu o să plantez un pom, sau doi, sau zece, cât voi putea", a subliniat Nicolae Drăgoi, primar Dăbuleni.

"În momentul de faţă de bucurăm să spunem că avem aproximativ 3.000 de membri înscrişi (...) Încercăm să aducem cât mai mulţi oameni, voluntari, la plantările de la Dăbuleni", a declarat Doru Mitrana, director executiv "Mai mult verde".

Campania "România prinde rădăcini" se desfăşoară în colaborare cu Romsilva şi asociaţia "Mai mult verde", cu sprijinul autorităţilor locale.

Cine doreşte să participe la campaniile de plantare, se poate înscrie pe site-ul "Mai mult verde".