MENIU

Campania de vaccinare împotriva gripei porcine începe în România la 1 decembrie

Foto: REALITATEA.NET

Campania de vaccinare împotriva virusului H1N1 începe în România la 1 decembrie.

Decizia de vaccinare a populaţiei împotriva H1N1 a fost luată de Ministerul Sănătăţii.

Institutul Canatcuzino va putea produce până la sfârşitul anului un lot de aproximativ cinci milioane de doze, urmând ca, de anul viitor, producţia să fie de aproximativ un milion de doze pe lună.

"Campania de vaccinare a populaţiei se va desfăşura concomitent cu finalizarea producţiei de vaccin şi în conformitate cu recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, ceea ce înseamnă acoperirea unui procent de 20% din populaţie", a declarat, la începutul lunii august, secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Alexandru Rafila.

Numărul cazurilor de gripă porcină din România a ajuns la 316. Primul caz de infectare cu virusul A/H1N1 a fost confirmat pe 23 mai, la o tânără întoarsă din SUA.

Specialiştii estimează că, odată cu răcirea vremii, incidenţa bolii va creşte semnificativ.

După fabricarea vaccinului împotriva gripei porcine, primele ţări care l-au primit au fost Franţa şi Marea Britanie. Acestea au deja primele doze de vaccin, în cantităţi limitate.

Din motive de securitate, autorităţile din cele două ţări au refuzat să dea detalii despre numărul de doze şi data exactă de la care vor fi administrate.

Franţa a alocat un buget de un miliard de euro pentru achiziţionarea a 94 de milioane de doze de vaccin de la patru laboratoare renumite. Vaccinurile vor fi folosite începând cu luna octombrie.

Mai multe articole despre:
România vaccin H1N1 gripă nouă