MENIU

Cameron Diaz, printre vedetele care nu au voie pe Twitter

FOTO: Flickr / ivva

Actorii Cameron Diaz şi Mike Myers au primit interdicţia de a mai folosi serviciul de micro blogging după ce şefii de la Hollywood au constatat că aceştia aduc prejudiciu industriei de film.

Studiourile americane de film îşi doresc să împiedice actorii să facă publice pe site-urile de reţele sociale informaţii despre viitoarele lor proiecte.

O serie de clauze de confidenţialitate îi vor afecta deja pe Cameron Diaz şi Mike Myers, care pregătesc o continuare la filmul de animaţie Shrek, difuzat anul viitor de studioul DreamWorks. Potrivit publicaţiei Hollywood reporter citată de Telegraph, contractele recente ale Disney includ o clauză care interzice postarea de informaţii "prin intermediul platformelor Facebook, Twitter sau orice alt fel de reţele sociale sau bloguri personale".

La rândul său, DreamWorks a introdus în contracte interdicţia actorilor de a oferi informaţii pe internet înaintea comunicatelor de presă oficiale. "E doar începutul. Hollywood-ul are o tradiţie îndelungată în ceea ce priveşte controlul asupra declaraţiilor de presă ale actorilor. Reţelele sociale sunt pur şi simplu o arie mediatică neacoperită până în acest moment", declară un avocat.