MENIU

Camera Deputaţilor şi Senatul şi-au votat bugetele

FOTO: NewsIn

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat proiectul de buget cu 134 voturi favorabile, trei "împotrivă" şi trei abţineri. Imediat după ce preşedintele forului, Roberta Anastase, a anunţat începerea procedurilor de vot, viceliderul grupului PNL, Eugen Nicolăescu, a solicitat pauză de consultări pe motiv că s-au încălcat "orice reguli" în cadrul dezbaterilor. În replică, Anastase a precizat că pauza de consultări va fi acordată imediat după încheierea procedurii , care odată iniţiată nu poate fi oprită.

Potrivit proiectului de buget votat de plenul Camerei, suma totală a cheltuielilor prevăzute pentru 2009 este de 301.798.000 lei, fiind cu 22,1% mai mare decât în 2008, deşi este un buget de criză.

Proiectul bugetului Senatului pe anul 2009, ce prevede o sumă alocată cheltuielilor de 120.582.000 de lei, a fost aprobat de către senatori cu 83 de voturi pentru, trei abţineri şi şapte voturi împotrivă. Iniţial, bugetul aprobat în octombrie 2008 de către Senat prevedea un buget de 146 de milioane, pentru ca varianta discutată în Biroul Permanent de luni să prevadă doar 123 de milioane. Marţi, conducerea Senatului s-a întrunit din nou pentru a identifica alte modalităţi de a reduce cheltuielile senatorilor pentru anul 2009.

Camera Deputaţilor şi-a suspendat marţi şedinţa, pentru a doua oară, pentru o pauză de consultări între liderii grupurilor parlamentare, la solicitarea deputatului PSD Aura Vasile, înainte de a intra în dezbaterea proiectului bugetului Camerei pe anul 2009.

Reprezentanţii PNL au respins solicitarea Robertei Anastase privind prelungirea cu 30 minute a programului pentru dezbaterea bugetului şi au criticat faptul că şedinţa acestui for legislativ a început marţi dimineaţa cu o oră întârziere.

Mai multe articole despre:
buget PNL PSD Camera Deputaţilor PDL