MENIU

Călin Hera: Cei doi B: Barabas şi Becali

Foto: Evenimentul Zilei

Gigi va merge să ia Lumină de la copiii săi şi de la soţia sa, a zis altcineva, în următoarea intervenţie. Eliberarea lui Gigi Becali e o decizie care face cinste Justiţiei române, clama, câteva minute mai târziu, o doamnă avocat în etate. Alţi deştepţi nevoie mare îi dădeau înainte cu prostii fără margini gen „sărbătorile trebuie făcute în familie”. Câtă bucurie că spiritul sărbătorilor a învins!

Există totuşi o legătură cu religia în ceea ce s-a întâmplat. În urmă cu fix 2009 ani, un alt borfaş era eliberat în uralele celor săraci cu duhul. Gigi Becali zice că a citit Biblia. „Barabas liber, Becali pe cruce!”, striga el, teatral, în urmă cu două zile. Justiţia română a ţinut însă să-l contrazică. Şi a pus semnul egal între Barabas şi Becali. Cei doi B care au bucurat prostimea.

Oare câţi oameni s-au bucurat într-adevăr că Gigi Becali a învins Justiţia? Pentru că, dacă mai avea cineva iluzii, îi dau o veste rea: Justiţia română rămâne ceea ce a fost - o glumă proastă. Oricât s-ar chinui să-şi facă treaba onest o mână de procurori şi judecători curajoşi,  mesajul-axiomă transmis ieri de Tribunalul Bucureşti e acelaşi pe care îl ştiam deja: totul e degeaba! Am o veste şi pentru cei care se enervează acum: adevărul e că au fost dotaţi cu o doză uriaşă de inocenţă atunci când au fost trimişi să trăiască în această ţară.

 

Citeşte mai mult în Evenimentul Zilei

Mai multe articole despre:
Sărbători Gigi Becali arest eliberare