MENIU

Calimente: Audierea lui S.R. Stănescu în Comisia de apărare a fost amânată, este plecat din ţară

Foto: RTV

Deputatul PNL Mihăiţă Calimente a precizat că ziaristul Sorin Roşca Stănescu a informat Comisia de apărare, care îl invitase miercuri la audieri, că este plecat în străinătate şi se poate prezenta abia săptămâna viitoare.

Deputatul PNL George Scutaru a declarat că membrii forului au avut o discuţie cu ministrul de Interne, Vasile Blaga, care i-a informat că nu poate veni în faţa Comisiei, fiind ocupat cu audierile pentru funcţia de ministru. În plus, fostul şef al Jandarmeriei, Constantin Silion, are probleme "de natură medicală", nefiind disponibil nici săptămâna viitoare, a mai spus Scutaru.

Deputaţii din Comisia de apărare au decis marţi să-i invite la audieri pe ziaristul Sorin Roşca Stănescu, pe fostul şef al jandarmeriei Constantin Silion, pe directorul de la UM Băbeni, Ion Mărculescu, dar şi pe fostul director executiv al societăţii Romagro, Cornel Purcărea, pentru a oferi detalii în cazul Băbeni. În plus, Comisia doreşte să-i audieze pe consilierul prezidenţial Constantin Degeratu, în cazul Hayssam şi pe ministrul de Interne, Vasile Blaga, în legătură cu arhiva DGIPI.