MENIU

Cadrele medicale de la cabinetele şcolare riscă să rămână pe drumuri

Foto: RTV

Cadrele medicale de la cabinetele scolare riscă să rămână pe drumuri. De la 1 iulie, personalul ar fi trebuit să treacă din subordinea spitalelor la consiliile locale.

În Alba Iulia, însă, primăria nu îi vrea pe medici şi a refuzat să semneze contractul cu Direcţia de Sănătate Publică. Primarul din Alba Iulia, Mircea Hava, a declarat că nu va semna acest protocol, deoarece Ordonanţa de Urgenţă care prevede acest transfer, nu face referire la sursele de finanţare pe termen lung. De asemenea, reprezentanţii primăriei au spus că nici nu se poate face coordonarea acestei categorii profesionale.

Prin protocolul înaintat de Direcţia de Sănătate Alba, 49 de medici şi asistente medicale de la şcolile din municipiul Alba Iulia, ar fi trebuit să fie transferaţi de la spitalele de care aparţin în subordinea administraţiei locale.

O situaţie asemănătoare există şi la Cluj Napoca, unde 180 de cadre medicale vor protesta în faţa prefecturii, deoarece de miercuri înainte nu mai ştiu în administrarea cui vor fi. 

Mai multe articole despre:
primărie medic