MENIU

Cadrele didactice din Sectorul 1 nu au mai primit salariul integral din luna iulie

Foto: RTV
Chiliman: Am cerut demisia ministrului de Finanţe

5.000 de cadre didactice care predau în unităţile şcolare din Sectorul 1 din Capitală nu au mai primit salariul integral din luna iulie. Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman susţine că vina aparţine Ministerului de Finanţe care nu a alocat bani pentru şcolile de aici. De cealaltă parte, reprezentanţii din minister îl acuză pe Andrei Chiliman că nu colaborează cu autorităţile.

''Luna august este parţial plătită în unele şcoli. Pentru celelalte luni, septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie nici nu sunt bani prevăzuţi în buget'', a declarat Andrei Chiliman, în emisiunea Realitatea te priveşte.

Primarul din sectorul 1 susţine că vinovat pentru această situaţie este ministrul Finanţelor, Gheorghe Pogea, căruia de altfel i-a cerut şi demisia.

''Eu i-am cerut domnului Traian Băsescu să îl demită pe ministrul de Finanţe pentru situaţia creată în sectorul', a spus Andrei Chiliman. 

De celalată parte, reprezentanţii Ministerului de Finanţe spun că  primarul din Sectorul 1 este cel care nu colaborează cu autorităţile. 

''I-am cerut în mai multe rânduri domnului Chiliman să facă deschiderea de credit, să ne spună exact de câţi bani mai este nevoie  acolo, dar nu am primit niciun răspuns. În plus, bugetul este repartizat pe sectoare de Primăria generală. Domnul ministru nu are nico legătură. '', a precizat Gheorghe Gherghina, secretar de stat în Ministerul Finanţelor.