MENIU

C. Diaconescu: Poate ar fi util ca Ministerul de Externe să-şi ceară scuze opiniei publice în cazul Nuică

Foto: NewsIn

Deşi a refuzat să comenteze cazul consulului de la Chişinău Ion Nuică, ministrul Cristian Diaconescu recunoaşte că "poate ar fi util ca Ministerul de Externe să-şi ceară scuze opiniei publice, pentru un semnal total necorespunzător", în cazul scandalului sexual de la Chişinău.

Diaconescu a ţinut să precizeze că are în vedere "opinia publică de aici (din România - n.r.), nu de altundeva" şi a dat asigurări că acest tip de comportament "în orice caz nu caracterizează instituţia" diplomaţiei româneşti.

La originea demisiei consulului Ion Nuică s-ar afla o înregistrare video, trimisă unui cotidian din Bucureşti, în care acesta este surprins în ipostaze intime cu o tânără.

Ministerul de Externe a confirmat demisia consulului şi a precizat că acesta îşi anunţase intenţia de plecare încă de vineri.

Dezvăluirile apar în contextul unor relaţii tensionate între Bucureşti şi Chişinău, în urma conflictului diplomatic izbucnit după alegerile din aprilie, din Republica Moldova.

Fostul ambasador român la Chişinău, Filip Teodorescu, a fost expulzat, în aprilie, după ce puterea din Republica Moldova a acuzat România de implicare în violenţele postelectorale din 7 aprilie.