MENIU

C. Antonescu: Nu s-a pus problema desemnării lui Dinu Patriciu ca premier

Foto: NewsIn
C. Antonescu: Opţiunea mea fermă şi de durată pentru postul de prim-ministru este Klaus Johannis

Crin Antonescu nu are de gând să-l desemneze pe Dinu Patriciu ca premier "sub nicio formă", în eventualitatea în care ar câştiga alegerile prezidenţiale! Asigurarea a venit, la Realitatea TV, în emisiunea "Realitatea zilei", chiar de la liderul PNL.

"În primul rând, nu am calitatea de a garanta pentru nicio altă persoană în afara persoanei mele şi nu am făcut-o", a spus Crin Antonescu.

Mai mult, spune prezidenţiabilul, opţiunea sa "fermă şi de durată" pentru funcţia de prim-ministru este şi va rămâne Klaus Johannis, primarul Sibiului.

"Opţiunea mea fermă şi de durată pentru postul de prim-ministru al României, în cazul în care devin preşedinte, este Klaus Johannis. Din momentul în care am anunţat acest lucru nu am făcut nicio informaţie contrară sau diferită", a spus Antonescu, infirmând, astfel, zvonurile care au apărut în presă, joi, în urma declaraţiilor de miercuri ale liberalului.

"Răspundeam la o întrebare şi spuneam limpede că Dinu Patriciu, ca orice alt cetăţean cu drepturi depline din România, nu poate fi condamnat sau declarat persona non grata. Este posibil să ajungă, în anumite condiţii, cândva, premier, fără să exprime niciun fel de intenţie în acest sens", a explicat Crin Antonescu, asigurând., totodată, că opţiunea sa de durată pentru "un guvern stabil, un guvern politic" după alegerile prezidenţiale este Klaus Johannis.

"Johannis este şi opţiunea PNL. Nu este o opţiune limitată în timp. Nu s-a pus problema desemnării lui Dinu Patriciu ca premier sub nicio formă", a încheiat liberalul.

Miercuri, în cadrul unei emisiuni televizate, întrebat dacă l-ar propune vreodată pe Dinu Patriciu ca premier, în eventualitatea în care ar câştiga alegerile prezidenţiale, Crin Antonescu a răspuns că l-ar propune. Mai mult, liberanul a explicat şi în ce condiţii ar face asta: "L-aş propune. Nu îl voi propune acum. E clară opţiunea mea, e Klaus Johannis, dar Dinu Patriciu, asemeni altor oameni din România din zona de afaceri, într-un moment sau altul pot să se califice, respectând condiţiile constituţionale pentru funcţia de prim-ministru".

Citeşte şi...