MENIU

C. Antonescu: Marea ticăloşie a acestei puteri este că nu are curajul să iasă din cascada de minciuni în care a intrat în campania electorală

Foto: NewsIn
Crin Antonescu spune că opoziţia depune moţiunea de cenzură luni sau marţi

Atacuri dure la adresa guvernanţilor din partea opoziţiei. Preşedintele PNL, Crin Antonescu, susţine că există lucruri mult mai importante de care ar trebui să se ocupe atât şeful statului, cât şi ceilalţi politicieni care au uitat, se pare, preţ de câteva zile, de problemele reale cu care se confruntă România.

"Doamna Elena Udrea învaţă să încalece cai la mare şi doamna Monica Ridzi joacă fotbal. Domnul Marian Vanghelie teoretizează principiul micului, al berii şi al manelei. Asta este ceea ce pot actualii guvernanţi să ofere unei ţări aflate în derivă şi unui aparat de stat şi unor instituţii aflate în pragul falimentului", a atras atenţia Crin Antonescu.

În opinia liberalului, cel mai grav lucru care se apropie este greva din sistemul educaţiei, un lucru dureros şi pentru profesori, şi pentru copii, şi pentru părinţii acestora.

"Fără îndoială că sindicatele au dreptate atunci când recurg la această măsură, la acest mijloc de luptă sindicală pentru că sunt la limita răbdării şi asta pentru că au fost minţite, pentru că au fost batjocorite. Singurii care nu au dreptate sunt cei care au generat această situaţie, cei care guvernează. Vinovatul principal în această situaţie este chiar preşedintele României, domnul Traian Băsescu", a acuzat Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a continuat atacul la adresa Coaliţiei, făcând referire, în special, la Traian băsescu şi la Mircea Geoană. "Luni în şir, Traian Băsescu s-a comportat ca un adevărat şef al Guvernului. A organizat Guvernul, a năşit Guvernul, a legitimat Guvernul şi a asumat politica sa. A chemat la Cotroceni miniştri, le-a dat ordine, a vorbit despre reforme pe care domnia sa le face acolo fără să aibă dreptul constituţional, s-a implicat mereu atunci când i-a convenit, când a fost vorba să se obţină câteva voturi şi ceva imagine. Acum, când trebuie dat un răspuns practic unei situaţii grele, domnia sa consideră că misiunea sa s-a încheiat. Misiunea sa probabil s-a încheiat, aşa cum s-a încheiat şi misiunea actualei puteri. Ne-am lămurit ce pot să facă şi, mai ales, ce nu pot să facă atualii guvernanţi. E chiar prea mult. După 20 de ani, statul român e în pragul falimentului, iar marea ticăloşie a acestei puteri, în frunte cu Traian Băsescu şi Mircea Geoană este că nu au curajul să spună adevărul celor pe care-i guvernează şi nici să iasă din cascada de minciuni în care au intrat în campania electorală", a acuzat liberalul. 

Crin Antonescu a cerut acutalei puteri ca, întâi de toate, "preşedintele şi Guvernul să le spună deschis românilor cât de gravă este situaţia bugetului României în acest moment, să spună foarte clar ce întâmplă în lunile care urmează, în ce măsură vom avea de-a face cu disponibilizările de personal, în ce domenii, câte locuri de muncă se mai susţin, câte fonduri mai are, astăzi, bugertul de stat".

De asemenea, liberalul consideră că este foarte important ca Guvernul să spună în ce condiţii a fost contractat împrumutul de la FMI. 

Al doilea lucru pe care Antonescu îl cere actualei puteri este asumarea rolului constituţional de mediator între Guvern şi sindicate şi să contribuie la găsirea unor soluţii urgente şi eficace.

În final, liberalul le-a cerut lui Traian Băsescu, Emil Boc şi Mircea Geoană să renunţe la pretenţia că au alcătuit o mare Coaliţie de profesionişti capabilă, politic şi profesional, să facă România să parcurgă cu bine această criză economică.