MENIU

\"Buzunarul cu pâine\" de Matei Vişniec s-a jucat cu casa închisă la Riverside Studios din Londra

Matei Vişniec a făcut senzaţie la Londra.

Piesa \"Buzunarul cu pâine\" de Matei Vişniec, cu Oana Pellea si Mihai-Gruia Sandu în distribuţie, s-a jucat în premieră la Riverside Studios.

Aşteptată cu interes de publicul britanic, drama realistă \"Buzunarul cu pâine\" a impresionat prin măiestria actoricească şi textul inteligent. Reacţiile după spectacolul au fost elogioase: \"vă mulţumim că ne-aţi dat ocazia să vedem doi mari actori români pe scena londoneză”, \"spectacolul mi-a plăcut enorm, a fost minunat”, \"o performanţă incredibil de bine jucată”.

Potrivit NewsIn, reprezentaţiile, petrecute pe 11 şi 12 decembrie, au fost anunţate în majoritatea revistelor şi portalurilor de teatru britanice: Evening Standard, TimeOut London, westlondonliving.co.uk, visitlondon.com, movestage.co.uk.

\" este o piesă... realistă. Simplă prin situaţia dramatică, piesa devine universală, în sensul cel mai dureros, prin felul în care se dezvoltă. Morala acestei fabule atinge partea invizibilă a laşităţii noastre, atât de caracteristică naturii umane.

Din cauza filozofării excesive pe tema virtuţilor şi frumuseţii acţiunii, personajele mele rămân paralizate tocmai atunci când ar trebui neapărat să acţioneze\", este descrierea lui Matei Vişniec.

Piesa a câştigat Marele Premiu la Festivalul de Comedie Românească de la Bucureşti.

Oana Pellea este câştigătoare a numeroase premii şi se bucură de o impresionantă carieră internaţională, jucând în filme precum: \"I really hate my job\" (UK, 2007), \"Children of Men\" (nominalizat pentru 3 Oscaruri, 2006), \"Youth Without Youth\" (regizat de Francis Ford Coppola, 2007) şi \"Stare de fapt\" (Romania, 1996).

Mihai-Gruia Sandu este un cunoscut actor român şi profesor în cadrul UNATC din Bucureşti. Cele mai cunoscute roluri sunt în piese shakespeariene precum \"Hamlet\" şi \"Visul unei nopţi de vară\". A jucat în filme, \"Restul e tăcere\" (2007), \"True True Lie\"(2006), \"Incubus\" (2006) şi \"Modigliani\" (2004).

Matei Vişniec este scriitor, poet şi jurnalist, născut în Romania şi stabilit la Paris. Îşi începe cariera internaţională în 1992 cu piesa \"Les chaveaux a le fenetre\", jucată la Paris şi \"Petit boulot pour vieux clown\", la Bienala de Teatru de la Bonn. Ulterior, Vişniec a avut peste 20 de piese jucate în Franţa, Germania, USA, Danemarca, Austria, Polonia, Finlanda, Italia, Turcia şi Brazilia. După căderea comunismului, Vişniec a devenit unul dintre cei mai jucaţi dramaturgi ai României.

Piesa sa \"Du sexe de la femme comme champ de bataille dans la guerre en Bosnie\" a fost montată la Young Vic Theatre din Londra în noiembrie 2000.

Mai multe articole despre:
Londra teatru dramă Oana Pellea Matei Vişniec