MENIU

Bute, imbatabil! Şi-a apărat centura la IBF, supermijlocie, pentru a patra oară! VEZI AICI MOMENTUL VICTORIEI

Lucian Bute
Lucian Bute a învins în meciul împotriva lui Librado Andrade

Lucian Bute l-a învins pe adversarul său, Librado Andrade, prin KO, în repriza a patra. Este a doua oară când Lucian reuşeşte să-l învingă pe Andrade, cei doi boxeri întâlnindu-se şi în urmă cu un an, când românul s-a impus la puncte. Bute îşi păstrează astfel centura şi va încasa cea mai mare bursă din cariera sa: aproape un milion de dolari. A fost a 25-a victorie din cariea lui Bute şi cea de-a 20-a obţinută prin K.O.

\"Vă mulţumesc tuturor celor care v-aţi trezit în această dimineaţă special pentru mine. Nu vă puteţi imagina cum mă simt în aceste momente. A fost o seară excepţională. Am muncit mult pentru acest meci. Am demonstrat că merit să fiu campion şi că a fost un accident în 2008. A fost o oprtunitate foarte mare. Sper ca pe viitor să boxez numai pe HBO şi să am numai meciuri mari. Lenox mi-a spus că nu are cine să mă bată. Mă bucur foarte mult că meciul s-a văzut şi în România. Le mulţumesc celor care au făcut posibil să se vadă meciul în România. Abia aştept să vin acasă\", a declarat Lucian Bute după meci.

Ca profesionist, Bute a strâns 25 de victorii, 20 prin KO, incluzând-o pe aceasta. Bute şi Andrade s-au întâlnit pentru a doua oară. Anul trecut, prima confruntare dintre cei doi s-a lăsat cu un scandal uriaş. După ce a controlat 11 reprize din 12, Bute a fost pus la podea de Andrade în ultimele 5 secunde ale meciului. Românul a fost numărat, însă arbitrul a întrerupt numărătoarea la jumătatea ei, pentru a-l trimite pe Andrade în colţul opus al ringului, aşa cum prevede regulamentul, după care a continuat numărătoarea.

Lumea boxului a salutat la unison victoria lui Lucian Bute. Citeşte mai mult

 

Mai multe articole despre:
box Canada Lucian Bute KO Librado Andrade