MENIU

Business Standard, singura publicaţie din România premiată de Asociaţia Mondială a Ziarelor

Foto: REALITATEA.NET

Antreprenor şi Guvernul Privat, proiectele Business Standard, au fost desemnate cele mai bune proiecte media integrate din lume, în cadrul XMA Cross Media Awards Gala 2009, ce a avut loc marţi la Viena. Business Standard a devenit astfel singura publicaţie din România premiată de WAN–IFRA (World Association of Newspapers and News Publishers).

Competiţia găzduită de WAN-IFRA a premiat cele mai bune proiecte de strategie de brand şi design ce combină mai multe canalele media pentru o cât mai bună integrare a mărcii.

Proiectele Antreprenor şi Guvernul Privat au câştigat locul I la categoria A (publicaţii cu tiraj de sub 100.000 de exemplare).

Conform criteriilor de jurizare, Antreprenor a primit cele mai multe puncte pentru misiune şi impact, iar Guvernul Privat a fost foarte apreciat pentru ideea şi strategia care au stat la baza proiectului. Pe locurile II şi III s-au clasat britanicii de la Herald Express cu proiectul "Rock Stars" şi spaniolii de la Hora Nova cu "dBalears".

"Elementele vizuale sunt folosite foarte bine în cele două proiecte şi există o sinergie bună a platformelor. Mesajul eficient şi energic se transmite bine dintr-un mediu în altul", spune Mario Garcia, membru al juriului şi cel mai cunoscut specialist în concept vizual de presă la nivel mondial.

"Asociaţia Mondială a Ziarelor a ales Antreprenor şi Guvernul Privat drept cele mai bune exemple de proiecte integrate la nivel global. Am investit mult în aceste două proiecte, iar premiile sunt o confirmare a faptului că strategia noastră, bazată pe integrare, se află pe o direcţie bună", spune Andreea Roşca, Manager Business Press Realitatea-Caţavencu.

26 de publicaţii, din 16 ţări au propus 38 de proiecte la competiţia din acest an a WAN-IFRA. Pentru mai multe detalii despre câstigători accesează www.ifra.com/xma.

Comentariile Juriului XMA CROSS MEDIA AWARDS 2009

Antreprenor:

"Arată foarte bine şi răspunde cu adevărat nevoilor reale ale oamenilor!  Am citit cu plăcere despre scopul lor şi despre ceea ce au făcut pentru a atinge acest scop."

"Culorile şi designul sunt loiale brandului. O treabă foarte bună!"

"Business Standard foloseşte strategii inteligente, folosind mai multe medii pentru a angaja cititorii şi utilizatorii, pentru a  atrage antreprenorii şi clienţii şi pentru a genera trafic de la un mediu la altul. Este greu pentru ziarele financiare să facă acest lucru, dar se pare că Business Standard a reuşit. Îmi place faptul că televiziunea a fost inclusă în proiect."

"Este o idee bună să creezi un sub-brand, alături de brandul principal. Publicul atras de acesta aduce mai multă valoare brandului principal. Ideea de a te adresa antreprenorilor şi start-up-urilor este fantastică, este o modalitate bună de a aduce împreună grupuri diferite."

Guvernul Privat:

"O idee fantastică, foarte bine executată!"

"Guvernul Privat este un concept excelent, al cărui scop este să aducă la aceeaşi masă comunitatea de afaceri şi Guvernul României. Acest proiect aduce şi mai multă valoare pentru Business Standard, ca brand şi ca publicaţie."

"Sunt foarte impresionat de rezultate. Paleta de culori vii se îmbină cu ştirile de business într-un mod foarte plăcut."

Mai multe articole despre:
premii media gală The Money Channel ziare competiţie TMC