MENIU

Business Standard: Guvernul vrea impozitarea telefoanelor mobile, a sistemelor GPS şi revistelor pentru adulţi

Foto: gandul.info

Taxă pe orice - pare să fie motto-ul Guvernului Boc, numai să mai strângă nişte bani la vistieria goală. Potrivit jurnaliştilor de la Business Standard care au intrat în posesia unui document de lucru al Executivului, telefoanele mobile, ceasurile, dar si GPS-urile sau revistele pentru adulţi ar urma să fie accizate. Ministerul de Finanţe neagă însă această intenţie.

Potrivit Business Standard, telefonele mobile, sistemele GPS, armele de vânătoare, brichetele, ceasurile şi revistele pentru adulţi sunt pe lista produselor pe care Finanţele se gândesc să le accizeze pentru a creşte veniturile la bugetul de stat într-o perioadă de criză, potrivit unui document de lucru al Finanţelor.

Documentul conţine o parte dintre propunerile de modificare a Codului Fiscal.

Potrivit specialiştilor, dacă va fi luată o decizie în acest sens, măsura ar fi unică la nivelul întregii Uniuni Europene.

Ministerul de Finanţe neagă însă această intenţie. Într-un comunicat oficial, instituţia susţine că nu intenţionează să introducă astfel de taxe în noul Cod Fiscal. În schimb, premierul Emil Boc a declarat pentru ziarul,,Gândul'' că nu este nimic concretizat, iar Guvernul n-a luat o decizie finală în această privinţă.

Citeşte mai mult