MENIU

Bursele americane aşteaptă planul lui Obama

Foto: its.caltech.edu

Bursele americane au închis şedinţa de luni într-o notă marcată de incertitudine, în contextul în care anunţarea planului de sprijinire a economiei a fost amânată pentru astăzi. Investitorii au aşteptat nerăbdători detaliile planului de stimuli economici, însă secretarul Trezoreriei, Timothy Geithner, urmează să facă un anunţ astăzi.

Conform datelor de la închidere, indicele Dow Jones a scăzut cu 0,12%, sau 8.270,87 puncte, iar Nasdaq Composite Index cu 0,01%, la 1.591,56 puncte. Indicele Standard & Poor's 500 a urcat cu 0,15%, la 869,89 puncte.

În acelaşi timp, pachetul de stimuli economici de 827 miliarde dolari s-a confruntat cu probleme în Senat. O versiune a planului a fost deja aprobată de Camera Reprezentanţilor.

Incertitudinile privind planul de salvare a băncilor a afectat cotaţia acţiunilor din sectorul financiar, din cauza temerilor că guvernul american va fi forţat să naţionalizez o serie de bănci. Temerile au fost temperate de aşteptările că planul întocmit de administraţia Obama îi va determina pe investitorii privaţi să cumpere activele toxice ale băncilor.

Mai multe articole despre:
SUA investitori burse plan Obama