MENIU

Bursa americană a închis în scădere ultima şedinţă a săptămânii

Foto: Realitatea Tv

Bursa americană a închis săptămâna în scădere. Motivul: rezultatele slabe ale unor instituţii financiare precum Bank of America. Aceasta a pierdut milioane de dolari în ultimele trei luni din cauza problemelor cu care se confruntă consumatorii americani. Mulţi dintre ei nu îşi mai pot plăti ratele către bancă.

Indicele Dow Jones a coborât sub pragul psihologic de 10.000 de puncte după ce mai multe companii americane au raporat rezultate fianciare sub estimările analiştilor de pe Wall Street.

Investitorii s-au retras de pe bursă descurajaţi de pierderile de 2 miliarde de dolari înregistrate de Bank of America, cea mai mare bancă americană. Din cauza pierderilor înregistrare în sectorul creditelor de consum banca nu a reuşit să intre pe profit şi să plătescă cei 45 de miliarde de dolari primiţi de la guvernul american.

General Electric, una din cele 30 de companii care formează indicele a raportat de asemenea pierderi. Analiştii avetizează că bursa americană a crescut mult prea repede în ultimele luni în absenţa unor semne concrete că economia şi-a revenit. Îngrijoraţi de pierderea locurilor de muncă, majoritatea americanilor fac economii în loc să consume.

Mai multe articole despre:
economie SUA companii economii bursă Dow Jones