MENIU

Bugetele ministerelor Apărării, Educaţiei, Transporturilor şi Mediului au fost avizate de Parlament

Foto: mapn.ro
Stănişoară: Bugetul de anul acesta va permite şi achitarea datoriilor restante din 2008

Bugetele ministerelor Apărării, Educaţiei şi Transporturilor au fost avizate de comisiile de specialitate din Parlament.

Astfel, bugetul Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării a fost suplimentat cu 620 milioane de lei din fondul de rezervă al Guvernului, iar  bugetul Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale a fost suplimentat cu 700 mii lei.

Bugetul MApN va asigura o funcţionare "corectă" a Armatei şi continuarea finanţării programelor de înzestrare aflate în derulare, a declarat, joi, ministrul Apărării, Mihai Stănişoară.

Ministrul a mai spus că bugetul de anul acesta va permite şi achitarea datoriilor restante din 2008. În ceea ce priveşte noile programe strategice, Stănişoară a afirmat că în situaţia în care acestea vor demara, se vor putea utiliza credite de angajament suplimentare.

"Suma alocată, pentru 2009, Ministerului Apărării, este cu puţin mai mare decât cea care a rezultat din execuţia bugetară de anul trecut. Dacă în timpul mandatului lui Teodor Meleşcanu, ministerul a funcţionat, cu siguranţă va funcţiona şi acum", a declarat Ministrul Stănişoară.

Parlamentarii s-au reunit joi pentru a continua dezbaterea bugetului în comisii. Joi au lucrat două comisii reunite: cele de apărare şi industrie-servicii.

De asemenea, bugetul Ministerului Educaţiei a fost aprobat de cele două Comisii de Învăţământ, Ştiinţă, Tineret şi Sport, ale Senatului şi Camerei Deputaţilor, după supunerea la vot a mai mult de 400 de amendamente, şi a fost suplimentat bugetul alocat Cercetării.

Bugetul Transporturilor şi Mediului a fost, de asemenea, avizat de comisiile de specialitate. 

Mai mulţi miniştri au fost chemaţi să susţină bugetele domeniilor de care sunt responsabili.

În prima zi în care aleşii şi-au dat cu părerea pe bugetul de stat, unele ministere s-au ales cu suplimentari serioase de bani. Cei mai mulţi bani i-a primit tocmai ministerul care nu a cerut nimic: cel al Administraţiei şi Internelor.

Mai multe articole despre:
buget MAI MApN ministere aprobare