MENIU

Bugetarii vor beneficia, în 2009, de tichete de vacanţă

Foto: NewsIn

Tichetele de vacanţă se vor acorda, în 2009, în sistemul bugetar. Astfel măsura conform căreia instituţiile finanţate de la bugetul de stat urmau să nu primească aceste facilităţi, a fost eliminată, a declarat secretarul confederal al Blocului Naţional Sindical (BNS), Vasile Zaborilă.

Conform reprezentantului Blocului Naţional Sindical, decizia s-a luat luni după discuţiile dintre Ministerul Finanţelor, Patronate şi Sindicate, pe marginea proiectului de Ordonanţă cu privire la rectificarea bugetară pentru anul 2009.

Iniţial, acesta prevedea că instituţiile publice finanţate integral din bugetul de stat, local, din asigurările sociale sau din subvenţii nu vor primi, în 2009, tichete de vacanţă.

De asemenea, rectificarea bugetară prevede ca instituţiile care au bugete asigurate din fonduri speciale să nu primească anul acesta tichete de vacanţă sau tichete cadou.

În acest context, ministrul Turismului, Elena Udrea, a spus că speră să fie identificate soluţii financiare pentru susţinerea, încă din acest an, a implementării prevederilor legale privind acordarea tichetelor de vacanţă în instituţiile bugetare.