MENIU

Bucur(ie) pentru Timişoara! Prima victorie în campionat în faţa lui Dinamo, după 12 ani!

<descriere>

FC Timişoara a învins luni seară pe Dinamo, scor 2-0, după o \"dublă\" a lui Gigel Bucur şi a bifat primul succes pe prima scenă din România în faţa echipei bucureştene, după acel 3-0 din aprilie 1997. Dinamo putea reintra în joc pe final, dar Marius Niculae a ratat un penalty în minutul 88.

Sabău a promis spectacol înainte de meciul cu Dinamo, iar tehnicianul Timişoarei s-a ţinut de cuvânt. A trimis pe teren patru oameni cu profil ofensiv, şi imediat gazdele şi-au arătat colţii. După doar patru minute, Park pătrunde pe stânga şi centrează în faţa porţii, de unde Bucur reia peste transversală, de la 10 metri, talonat ce-i drept de Goian. Prima parte a meciului aparţine în totalitate Timişoarei, care nu a mai reuşit însă să ameninţe serios poarta lui Curcă. Abia pe finalul primei reprize gazdele sunt aproape de gol, din nou, dar lovitura de cap a lui Magera, după o centrare a lui Goga, trece la o palmă de buturile dinamoviste.

Soarta partidei se decide în repriza secundă, care începe tot cu o ocazie importantă a gazdelor. Parks pătrunde printre trei fundaşi de la Dinamo, este blocat în ultimul moment de Rus, dar balonul sare la Goga. Acesta şutează însă doar pe direcţia lui Curcă, de la 11 metri!  După o jumătate de oră de joc, vine şi prima ocazie mare a lui Dinamo, după o lovitură liberă de la mare distanţă. Bate specialistul Niculescu, care loveşte bara din stânga a lui Pantilimon, de la 30 de metri!

În minutul 67, forţa ofensivă a Timişoarei dă roade, însă după o fază la care aportul decisiv l-a avut un fundaş. Bonfim a întors doi dinamovişti pe partea dreaptă şi a centrat în faţa porţii. Tamaş ratează intervenţia, iar Gigel Bucur nu iartă din 3 metri, singur cu Curcă.

Acelaşi Bucur aduce liniştea în tabăra timişorenilor, după ce reuşeşte dubla, în urma unei erori mari în defensiva oaspeţilor. 2-0 în minutul 86 şi totul părea jucat. Doar că Zicu scoate un penalty, două minute mai târziu, care o putea readuce pe Dinamo în joc. Marius Niculae, la primul joc pentru Dinamo după o lungă absenţă din cauza unei accidentări, îşi asumă responsabilitatea, dar trage pe lângă poartă! Atacantul dinamovist are însă ceva circumstanţe atenuante, ceaţa lăsată în ultimele minute ale jocului pe \"Dan Păltinişanu\", care a părut la un moment dat că ameninţă finalul de meci.

Cu succesul de luni, FC Timişoara s-a răzbunat în sfârşit pe Dinamo, o echipă pe care nu a mai reuşit să o învingă, în campionat, din aprilie 1997, când bănăţenii s-au impus cu 3-0.

CASETA TEHNICĂ:

FC TIMIŞOARA - DINAMO 2-0 (G. Bucur 67, 86)

FC Timişoara: Pantilimon - Bonfim, Luchin, Nibombe, Maxim - Chiacu (Arm. Karamian 82), Alexa, Magera (B. Borbely 77) - Bucur, Parks (St. Stancu 87), Goga. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Dinamo: Curcă - Molinero, L. Goian, Tamaş, Pulhac - Torje, N\'Doye, L. Rus, Boştină (Ad. Cristea 55) - A. Cristea (Zicu 83), Niculescu (M. Niculae 65). Antrenor: Cornel Ţălnar.

Cartonaşe galbene: Goga 20, Magera 68, Chiacu 78, Pantilimon 88 / Pulhac 26

Arbitri: Milorad Mazic - Nikola Tomicic, Igor Radojcic (toţi din Serbia)

Stadion: Dan Păltinişanu; Spectatori: 23.000

Click aici pentru comentariul LIVE TEXT al partidei FC Timişoara-Dinamo

Mai multe articole despre:
Liga I Dinamo victorie Gigel Bucur FC Timişoara